Des del passat 15 d’octubre es pot visitar l’exposició “Esmalt amb sal. Tradició i inspiració” del ceramista alemany Bodo Röder en el Terracotta Museu de Ceràmica de la Bisbal d’Empordà a l’espai “La Peixera”. És la primera vegada que aquest artista reconegut internacionalment exposa a Catalunya. Es podrà anar a veure fins al 9 de gener del 2022.

Röder, resident a Frankfurt, segueix la tradició ceràmica de la zona que es troba a la part sud de la carena muntanyosa de Westerwald. Gràcies al gran volum d’argila de la zona, la ceràmica hi té una llarga tradició. Avui dia segueixen existint gran quantitat de terrisseries a la regió anomenada «Kannenbäckerland». La història de la ceràmica es mostra de forma fascinant al Museu de la Ceràmica de Höhr-Grenzhausen.

Bodo Röder ha realitzat coccions de ceràmica amb llenya durant gairebé 40 anys. El seu forn és molt més petit que els del museu Terracotta, de 2 m, tot i que arriba als 1.320 graus. I la cocció dura entre 24 i 48 hores.

Va passar de la producció tradicional de ceràmica esmaltada amb sals de Westerwald (on ara fan coccions amb forns de gas i tenen una gamma limitada de colors) a una combinació de cuita de llenya, junt amb les seves investigacions, experiments i una nova manera de tractar la superfície de les peces, és a dir, l’aplicació de diverses capes d’engalbes, òxids, esmalts i minerals. Röder constantment aconsegueix una gamma més gran de colors i efectes.

A banda de la producció de peces d’ús quotidià, ha estat produint peces artístiques amb un patró tallat i estriat característic. La intenció per als propers anys és seguir amb tècniques de tallat per explorar nous dissenys,noves barreges d’argila i materials d’esmalt.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*