El cineasta Antoni Martí ha revisat i ampliat 20 anys després l’icònic treball que va duu a terme per documentar l’intercanvi cultural entre carboners catalans i suecs l’any 2001. Un testimoni que ens ensenya com l’última generació que practicava aquell ofici mil·lenari va viatjar fins a Gävleborg (Suècia) per tal d’intercanviar coneixements i pràctiques amb els carboners suecs.

Tal com apunta Martí al diari Punt Avui, es tracta d’un homenatge “als practicants d’un ofici que durant segles han treballat des de l’anonimat per tal de tenir un plat calent a taula i poder-nos escalfar a l’hivern”.

“Homes de fum” es projectarà divendres 15 i dissabte 16 d’octubre a les 20:00h al Mundial Cinema de la Bisbal de l’Empordà. I des d’aquí començarà una ruta per Cassà de la Selva (22 d’octubre), a Torroella de Montgrí (23 d’octubre), a Monells (30 d’octubre), a Sant Gregori (6 de novembre), a Girona (10 de novembre) i a Llagostera (21 de novembre).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*