Cartell Festiu de Sant Antoni de Calonge
Cartell F'estiu de Sant Antoni de Calonge

Sopa de Cabra serà l’encarregat d’obrir la primera edició del festival de música F’ESTIU. Amb les entrades esgotades, oferirà un concert on commemorarà els trenta anys del seu disc Ben Endins, i a l’hora commemorarà els 30 anys de la primera actuació del grup a Sant Antoni. Un disc que es va gravar en directe a la Zeleste (actual Razzmatazz), i que tres dècades més tard ha esdevingut el disc més venut de la història del rock català amb més de 100.000 unitats venudes. Al disc hi trobem els primers grans èxits dels de Girona com: Si et quedes amb mi, El boig de la ciutat, L’Empordà, Mai trobaràs o El sexo que me hace feliz. Sopa de Cabra repassarà gran part d’aquest disc i tampoc faltaran els grans èxits que els han dut a ser considerats com una de les grans bandes musicals del país de tots els temps. 

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni impulsa el nou festival musical F’ESTIU, que arrencarà dissabte 24 de juliol amb Sopa de Cabra al parc del Collet i finalitzarà amb la Locomotora Negra el 21 d’agost al castell. Després de l’actuació de Sopa de Cabra, F’ESTIU seguirà el divendres 6 d’agost també al Collet amb Neus Mar i NitoFigueras. Després de quasi deu anys, es retroben per presentar-nos Heroïnes, un nou treball discogràfic que neix de la seva complicitat, de la força de la seva unió i de la química musical que junts transmeten. Neus Mar fa un homenatge a dones cantants que l’han influït i que admira per la seva veu, la manera d’interpretar i de transmetre. NitoFigueras fa un procés de transformació de cada un dels temes pensant en tot moment en la personalitat musical de la Neus Mar per no perdre la seva essència. 

El 12 d’agost F’ESTIU es traslladarà al castell de Calonge, que serà l’escenari de la resta de concerts, i serà el torn per la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, un concert que serà especial perquè també acollirà l’acte de nomenament del mestre Antoni Ros Marbà com a fill adoptiu de Calonge i Sant Antoni. Durant el concert s’interpretaran sardanes dels autors clàssics, Juli Garreta, Enric Morera, Joaquim Serra o Eduard Toldrà i també de compositors actuals com Enric Ortí, Marc Timon, Jordi Molina o l’estrenarà de la sardana Calonge, l’èpica del Castell, que Antoni Ros Marbà dedica especialment a la vila de Calonge amb motiu d’aquest nomenament com a fill adoptiu. La quarta actuació de F’ESTIU serà el divendres 13 d’agost i anirà a càrrec de la Judit Neddermann, una cantant que gira al voltant del jazz vocal clàssic, el folk mediterrani i la tradició pop. Cantant i compositora, compta amb quatre discs publicats en solitari. L’últim el va publicar el passat 19 de febrer i va arribar a ser número 1 de Itunes Espanya. Les cançons de Aire es van gestar a Vilassar de Mar, el poble on la Judit va néixer fa trenta anys i on va formar els seus primers grups, i es va gravar a l’Empordà. En aquest disc la cantant fa un procés de profunda immersió creativa que es materialitza en onze temes detallistes i dinàmics, encara que plens d’equilibri. 

El 14 d’agost actuarà Albert Guinovart. El pianista i compositor català és un dels músics més polifacètics de l’actualitat. Al castell de Calonge oferirà el concert Diàlegs Chopin – Guinovart, amb la interpretació de peces del compositor i pianista polonès com Grande Valse o Dos Nocturns, combinades amb composicions de Guinovart com Arlecchino o Nocturn a Elisa. Guinovart amb la seva carrera com a pianista i la seva creació com a compositor ha obtingut un gran reconeixement. Com a pianista, destaca per la combinació en els seus recitals com a solista de les seves pròpies creacions amb les del gran repertori romàntic i clàssic. I, pel que fa a la composició, han esdevingut molt populars les músiques que va compondre per a sèries televisives com Nissaga de poder o Laberint d’ombres, o l’èxit musical Mar i cel. 

Andrea Motis actuarà el 19 d’agost. La jove trompetista i cantant de jazz catalana presenta el seu nou treball, Emotional Dance. Un disc gravat a Nova York amb una banda formada per músics catalans i nord-americans, i produït per Jay Newland i Brian Bacchus (conegut pel seu treball amb Norah Jones i Gregory Porter). Andrea Motis s’ha convertit en un dels fenòmens més sorprenents que ha donat el jazz europeu en molt de temps gràcies al seu talent, la seva solidesa, carisma i treball.  

La Locomotora Negra serà l’encarregat de concloure el festival el dissabte 21 d’agost. El grup de jazz català diu adéu als escenaris aquest 2021 coincidint amb els cinquanta anys del seu debut, aleshores en format quintet, a l’antiga Cova del Drac del Carrer Tuset de Barcelona. El grup s’acomiada després de firmar treballs emblemàtics del jazz a Catalunya com Hey o Mr Landlord!, homenatjar ídols com Louis Armstrong, o col·laborar amb figures com Bill Coleman. 

F’ESTIU està organitzat per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, sota la direcció artística del periodista Francesc Sànchez Carcassés i amb el suport de la Diputació de Girona, Programa.cat, Generalitat de Catalunya i Protecció Civil de Calonge i Sant Antoni. Tots els concerts es faran a les 22 h, i les entrades es poden comprar a les oficines de Turisme de Sant Antoni i de Calonge.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*