Cartell Festa Major Santa Cristina d'Aro 2021
Cartell Festa Major Santa Cristina d'Aro 2021

Demà dijous, 22 de juliol, arriba la Festa Major a Santa Cristina d’Aro, amb tot un seguit d’activitats i espectacles adaptats a les noves mesures contra la Covid-19.

La novetat d’enguany és que la celebració dels concerts es realitzaran a l’esplanada exterior situada darrere de l’Espai Ridaura i a la Plaça de l’1 d’octubre de 2017, per tal de complir amb totes les mesures de seguretat pertinents. Els concerts acabaran com a màxim a les 00:30 h i, a partir de llavors, es desallotjarà el recinte.

Abans de la programació de la Festa Major es duran a terme un parell d’activitats prèvies. Avui es farà la presentació del llibre ‘30 itineraris per l’Ardenya i Cadiretes’ de Toni Bertran, a les 19:30 h al pati de la Biblioteca Baldiri Reixac. Seguidament, hi haurà el lliurament de premis del concurs de decoració dels espais de Carnaval, a les 21 h a la plaça del Mercat.

S’iniciarà oficialment la Festa Major el dijous 22 de juliol amb diversos espectacles que es realitzaran a l’esplanada exterior situada darrera de l’Espai Ridaura. S’inaugurarà la diada amb una ‘performance’ a càrrec de l’alumnat del Teatre Social, a les 21 h del vespre i, mitja hora més tard, en Peyu serà l’encarregat de fer el tradicional Pregó, i comptarà amb una intèrpret en llengua de signes catalana.

Com a novetat enguany, a partir de les 22.15 h, podreu gaudir de la mostra de talent jove ‘Fot-li que és de Santa!’ organitzada per l’Àrea de Joventut del consistori, on joves del municipi ens tenen preparades diverses actuacions en l’àmbit de la música, la dansa, el teatre, el circ, la màgia, monòleg, poesia, pintura i fotografia.

L’endemà, divendres 23 de juliol, gaudirem d’una audició de sardanes amb la cobla La Principal de Banyoles, a partir de les 20 h a la Plaça de l’1 d’octubre de 2017. Més tard, a les 22.30 h, ens espera el sempre esperat i divertit concert de Di-versiones emplaçat a l’esplanada de l’Espai Ridaura, amb 800 persones que ja han adquirit la seva entrada. Un toc de disbauxa que animarà i alegrarà l’ambient.

Ja entrats en el cap de setmana, dissabte 24 de juliol ens espera una jornada intensa amb diverses activitats i concerts.

Iniciarem el dia a les 9 h al Pavelló d’Esports amb el campionat social de Tennis Taula que organitza el Club Tennis taula Santa Cristina. A migdia, es durà a terme una missa a l’Església de Santa Cristina dedicada a la patrona, amb l’acompanyament d’una representació de la Coral Santa Cecília. A mitja tarda, de 17.30 h a 21:30 h, es durà terme una activitat innovadora i familiar que han tingut un gran èxit, doncs les entrades ja estan exhaurides. Es tracta de l’Scape Room ‘Desactiva la bomba de fum’, que partirà des de la Plaça de l’1 d’octubre de 2017 amb diverses sessions continuades durant tota la tarda.

Ja al vespre, a partir de les 20 h, el grup Els Montgrins interpretarà el tradicional concert de Festa Major a l’esplanada exterior de l’Espai Ridaura, que continuarà amb el ball de Festa Major, que aquest any serà en format “ball de cadira” on interactuaran amb el públic un cop acabat el concert i amb total seguretat per a les persones assistents a l’espectacle.

Per culminar els dies festius de la Festa Major de Santa Cristina d’Aro, diumenge 25 de juliol tindrem l’esperat concert del grup El Pot Petit, a les 19 h també a l’esplanada de l’Espai Ridaura, on els més petits de la casa gaudiran ballant i cantant amb aquesta reconeguda banda del territori. Un espectacle d’èxit contrastat que va esgotar les entrades al cap d’una hora i mitja de sortir a la venta.

Més tard, a les 22.30 h, el conjunt Americanus tocarà Havaneres per als més grans, a la Plaça de l’1 d’octubre de 2017. En acabar, hi haurà un castell de focs artificials a la plaça President Irla, que serà visible arreu del municipi, a càrrec de la colla Les Gàrgoles de foc. Aquest serà l’espectacle de cloenda d’una Festa Major molt esperada tant per la ciutadania de Santa Cristina d’Aro com per la dels municipis voltants.

Paral·lelament, fins al 25 de juliol, estarà activa l’exposició de pintures de Joaquim Comes a la sala d’exposicions de ‘La Caixa’, en horari de visites els divendres i dissabtes de 18 h a 21 h i els diumenges de 11 h a 13 h. També fins al 31 d’agost, tothom qui vulgui podrà visitar l’exposició dels cartells del concurs de la Festa Major 2021, obres molt interessants que es troben exposades als passadissos de l’Espai Ridaura.

Tot això sense oblidar que aquest any hi tornaran a haver atraccions de fira, totes elles instal·lades al recinte firal de darrere la plaça Mn. Baldiri Reixac. A causa de la Covid-19, aquestes estaran en un recinte tancat amb aforament controlat.

Des de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro es fa una crida a la responsabilitat i a la prudència durant aquests dies festius, fent incisió en què tothom segueixi les indicacions sanitàries i les mesures de seguretat degudament estudiades i implementades, per tal de gaudir amb total plenitud i seguretat d’aquests dies.

Tota la informació en el següent enllaç.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*