Cartell Firal del Tap i del Suro 2021
Cartell Firal del Tap i del Suro 2021

La Fira del Tap i el Suro de Cassà de la Selva torna després d’un any de parèntesi a causa de la COVID-19. Durant el certamen es mostrarà la tradició de Cassà com a poble taper i la importància de la indústria surera al territori.

La fira fa una trajectòria pel procés de creació dels taps de suro, en el qual es pot viure l’experiència dels peladors i descobrir l’ofici de taper en el passat i en el present, una evolució que ha portat a la internacionalització de les empreses que produeixen uns 1200 milions de taps de suro i exporten a països amb tradició vinícola, com ara França, Itàlia, Estats Units o Portugal.

Dissabte s’inaugurarà una exposició de fotografies de Manu Trillo, “Súber”, on mostra el procés de la pela del suro a diferents països de la Mediterrània. A més descobrirem la nova ruta del suro amb visites teatralitzades i es presentaran iniciatives, recerques i projectes vinculats al món del suro.

A la fira es podran fer tastets de productes de Cassà de la Selva maridats amb vins de les Gavarres, tallers infantils, concerts, mercat de productes fabricats amb suro, concerts i moltes activitats durant tot el cap de setmana.

Pels més petits hi haurà actuacions tant dissabte com diumenge, els tallers per fer taps, les visites teatralitzades i el Suber Rescat, un joc de resolució d’enigmes al voltant d’una trama argumental del món surer.

Podeu consultar la programació en el següent enllaç.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*