Arribarem gairebé a la meitat del mes de juliol amb una meteorologia pròpia de l’estació, amb calor intensa però també amb força variabilitat.

Una variabilitat que ens ha portat algun episodi pluja intensa en alguns indrets. La forta calor, superant els 30 graus aquesta setmana, ha provocat algunes tempestes de tarda que han deixat entre 12 i 15 litres per metre quadrat.

Però aquest cap de setmana pensem que aquests episodis de pluja no haurien de repetir-se i tindrem un celatge dominat bàsicament pel Sol i el cel serè, però també amb alguns intervals de núvols densos a estones, especialment a la tarda.

I les pluges creixeran de nou a les tardes, però sobretot al Pirineu, i més a cap a la Catalunya central, no pensem que es generalitzin més cap al sud i l’est del país.

Així que divendres a la tarda encara podem tenir alguns intervals de núvols importants, però el dissabte al matí ja s’hauran esvaït i tindrem el cel força clar, a la tarda tornarien a créixer els núvols. Les màximes seran càlides, al voltant dels 30 graus, i les mínimes seran de 17 graus.

I el diumenge tindrem una jornada molt similar, però hi ha hauran més núvols prims sobretot atrapats sobre la línia de la costa, també tindrem el mateix rang de temperatures, farà calor típica d’estiu, però amb màximes una mica més baixes que les jornades anteriors.

La mar estarà una mica remoguda, amb onades que poden superar els 130 cm a la platja, la temperatura de l’aigua serà d’entre 23 i 24 graus. I el vent aquest cap de setmana bufarà sobretot de nord-est i anirà resseguint la costa amb més intensitat.

Per a la setmana vinent podem tenir un petit canvi de temps, el dilluns i el dimarts, que ens pot portar potser alguna tempesta i una baixada de les màximes fins als 26-27 graus, però a partir de dijous les temperatures començarien a remuntar, les mínimes es quedarien entre els 17-20 graus segons els indrets, amb nits tropicals a l’interior.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*