Festival itaca 2020

El Festival ÍTACA es desconfinarà i celebrarà una Edició Limitada que inclourà sis concerts amb grups i artistes de referència del país: Els Amics de les Arts, Andrea Motis, El Petit de Cal Eril, Ferran Palau, Sanjosex iMeritxell Neddermann. Sota l’eslògan ‘L’espectacle ha de continuar’, les actuacions tindran lloc el 19 i 20 de juny a Corçà i 26 i 27 a La Pera, poblacions que col·laboren en la celebració dels concerts. Els concerts d’aquesta ‘Edició Limitada’ ja formaven part de la programació de l’ÍTACA 2020 i s’han reubicat en altres dates i espais que permetin la seva celebració. 

En gairebé tots els casos, serà la primera actuació d’aquests grups o artistes des del confinament. Els concerts d’aquesta ‘Edició limitada’ del festival ÍTACA seran de les primeres actuacions en viu que es programaran a les comarques gironines des de la suspensió de les activitats culturals a causa de la COVID-19.

El festival ha aconseguit ‘salvar’ la majoria de concerts de petit i mitjà format. En canvi, a causa de les limitacions actuals es veu obligat a posposar els concerts de gran format d’ÍTACA L’ESCALA, ÍTACA SANT JOAN o ÍTACA PALAFRUGELL que sobrepassen el nombre d’espectadors màxim autoritzat actualment per les autoritats. El festival estudia diverses opcions pels concerts multitudinaris: celebrar-los durant la tardor si les mesures sanitàries ho permeten o posposar-los al 2021. A banda dels concerts previstos en la seva ‘Edició limitada’, el festival només té confirmat un concert més aquest any amb l’actuació ja anunciada de Macedònia a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí el proper mes d’octubre. 

Els organitzadors fan una crida al seu públic perquè omplin les actuacions programades contribuint d’aquesta manera al manteniment i supervivència del festival de l’Empordà i, en conseqüència, que donin suport a una proposta cultural, popular i festiva. L’organització d’ÍTACA ha estat treballant durant aquests últims mesos per intentar mantenir la programació de la seva vuitena edició malgrat la inconcreció de les autoritats sobre la possibilitat de celebrar esdeveniments culturals. Tot i aquesta incertesa, l’organització no ha llançat en cap moment la tovallola i ha estudiat totes les opcions possibles per poder oferir una programació adaptada a l’emergència sanitària i social que vivim. 

L’eslògan d’aquesta edició especial,  ‘L’espectacle ha de continuar’, és tota una declaració d’intencions per posar de manifest la necessitat de mantenir viva la cultura i contribuir a la supervivència d’un sector que fomenta la creativitat i el pensament crític per generar una societat més lliure. Amb aquesta edició limitada, el festival també vol contribuir a la reactivació econòmica d’un sector que dona feina a molts professionals com ara artistes, tècnics i personal de producció i suport que són indispensables per a la celebració d’activitats culturals.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*