Palafrugell posa caixes niu per a ocells per afavorir la biodiversitat urbana

L’Ajuntament de Palafrugell ha impulsat i coordinat el projecte de col·locació i seguiment de caixes niu per a ocells en diferents espais de l’àmbit urbà del municipi. Es tracta d’un projecte multiparticipatiu que pretén conscienciar i implicar als infants i als joves de Palafrugell en el camp de la ciència ciutadana.

Els alumnes de la Fundació TRESC han estat els responsables de la construcció de les caixes niu mitjançant la reutilització de palets de fusta. En total han construït vint caixes per a mallerengues i pardals, dues per a ratpenats i una de mussol comú.

Durant aquestes setmanes s’estan col·locant les caixes en alguns espais verds municipals i en centres educatius de Palafrugell, concretament a les escoles Josep Barceló i Matas, Pi Verd i Torres Jonama, i als instituts Baix Empordà i Frederic Martí Carreras.

Els alumnes dels centres educatius participaran en els seguiments que cada primavera es faran a les caixes per comprovar si s’han ocupat, quina és l’espècie que hi ha niat, i comprovar l’èxit de la posta. Posteriorment, durant la tardor es farà un manteniment de les caixes, retirant les restes del niu i deixant-les en bones condicions per a ser ocupades l’any següent.

Les tasques de col·locació i seguiment de les caixes niu s’estan duent a terme amb els tècnics de Natura Montfred i de l’entitat STERNA, a més de comptar amb el suport dels alumnes de la Fundació TRESC.

Més enllà de la implicació i la conscienciació ciutadana, l’objectiu del projecte és també potenciar la biodiversitat urbana i el control de plagues, col·locant caixes niu que permetin donar protecció i afavorir la nidificació d’ocells i ratpenats, fauna insectívora que s’alimenta d’insectes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*