pessebre vivent castell d'aro

Un any més arriba el Pessebre Vivent de Castell d’Aro que es podrà visitar a les 19 h els dies 22, 25, 26, 28 i 29 de desembre d’enguany i l’1 de gener de 2020. L’esdeveniment és una iniciativa de l’Associació del Pessebre Vivent de Castell d’Aro amb el suport de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro.

La representació s’estén pel nucli històric de la vila (declarat Bé Cultural d’Interès Nacional) i la Vall de la Coma. Més de 400 figurants, veïns i amics del municipi, participen en els 52 quadres que formen l’escenificació en un recorregut d’un quilòmetre i mig que enguany estrena, en part, un nou itinerari per fer-lo més dinàmic. Entrada general 5 euros i infantil de 4 a 11 anys 3 euros (gratuït per a infants fins a 3 anys o amb el carnet del Club Super3) i també es pot adquirir anticipadament al lloc web entrades.pessebresvivents.cat. Amb el tiquet s’aconsegueix també un val de 3 euros de descompte per a la Pista de Gel de Platja d’Aro, instal·lada fins al 6 de gener a la Plaça dels Estanys. Enguany, es torna a oferir un got de brou calent -gentilesa d’Aneto- a tots els visitants al principi del recorregut.

Els quadres del pessebre, després d’una representació inicial, comencen amb diverses escenes bíbliques de l’Antic Testament (profetes, Moisès a Egipte…). Tot seguit, hi ha un conjunt d’escenes clàssiques i comunes a molts pessebres vivents d’arreu: l’Anunciació de l’Àngel a Maria, la Visitació a Santa Elisabet, la Casa de Natzaret, el somni de Sant Josep, l’anunci de l’empadronament, la recerca d’una fonda, l’anada a Betlem, l’Anunciata dels pastors, els Reis o la cova del Naixement. Però un dels tocs especials i que donen personalitat pròpia al Pessebre Vivent de Castell d’Aro, és la representació d’unes escenes singulars i sorprenents, basades en la mostra d’oficis artesanals i escenes referents al camp i a la pagesia: la masia, el forn de pa, la carbonera, la castanyera, el gran mercat, el treball del vi i de l’oli, el gran molí, pastors, caçadors, la dona que renta i moltes altres

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*