Cap de setmana del Vi de Pagès a Calonge

Com ja és habitual, el cap de setmana posterior a la festa major de Sant Martí tindrà lloc el cap de setmana del vi de pagès a Calonge, organitzat per la Fundació Remença XXI i que agrupa els pagesos que fan el vi com s’ha fet tradicionalment.

El cap de setmana del vi de pagès començarà amb la presentació del programa d’actes el divendres 15 de novembre, i amb la xerrada “Varietats tradicionals de fruiters i raïms als peus de les Gavarres”, a càrrec de Marco Sangiorgio, de Vivers Arboreco de Cruïlles, i de Manel Comas, del Mas Ponsjoan.

Per dissabte el cap de setmana del vi de pagès presenta un taller de cuina i de poda de fruiters, així com un taller pràctic de cuina a càrrec de Toni Izquierdo, xef del restaurant Mas dels Arcs de Palamós. Izquierdo explicarà els secrets d’un sofregit i prepararà un arròs de muntanya, mentre que Lluís Molla explicarà les tècniques de poda dels fruiters. A migdia la xerrada “Els nostres fruiters” permetrà conèixer d’aprop aquests arbres, tot pasejant pel camp acompanyats de Martí Comas. Dissabte a la tarda tindrà lloc la xerrada sobre el vi de préssec a càrrec de Bernat Guixer, doctor en química orgànica, expert en fermentacions i elaboració de destil·lats i Dani Martínez, sommelier d’El Celler de Can Roca, millor sommelier de Catalunya 2016, que explicaran els projectes que fan amb fruita del mas Molla de Calonge.

El cap de setmana del vi de pagès es tancarà diumenge 17 de novembre amb una caminada per Calonge per conèixer la fruita del municipi.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*