Tot i que el gruix de les activitats van tenir lloc dissabte, divendres va començar la programació amb una demostració de cuina asiàtica amb productes ecològics i de proximitat, a càrrec dels cuiners Martí Rosàs del restaurant Ca la Maria i Sergi Ortiz de l’Antic Forn de Cervera, el lliurament de premis i un Tastet Gastronòmic amb diversos plats cuinats amb bolets. El premi Ou de Reig 2019 va ser per l’exalcalde Fermí Santamaria.

Dissabte va ser el torn de la Fira pròpiament dita, convertint el nucli antic en un mercat ambientat a principis del segle passat amb parades, activitats, demostracions d’oficis, tallers exposicions i gastronomia relacionada amb el món del bolet. La colla gegantera i els castellers de les Gavarres també van participar-hi amb una cercavila i exhibició de castells juntament amb els Vailets de l’Empordà.Una de les novetats d’enguany ha estat la recreació d’un bosc a l’interior de la Sala de Plens on s’ha pogut visitar una exposició de bolets naturals, gràcies a les entitats Llagostera en Flor, el Grup Excursionista Bell-Matí , Cooperativa Idària i Vivers Can Ragolta.

Per complementar l’oferta gastronòmica de la fira, fins al proper 10 de novembre, l’Associació de Restaurants del municipi participa a la campanya gastronòmica de la Cuina del Bolet on un total de 9 restaurants ofereixen menús amb el Bolet com a principal ingredient. Els restaurants que hi participen són: Els Tinars, Ca la Maria, Mas Roure, Can Cassoles, El Carril, Ca l’Artau, Cal Degollat, la Taverna d’en Pou i Can Bufí. Els preus dels menús oscil·len entre els 25 i els 70 euros.

Tot i que no s’han vist les riuades de gent d’altres anys, sense cap mena de dubte la Fira del Bolet posiciona el municipi com un clar referent a la comarca i serveix d’excusa perfecte per mostrar Llagostera i la seva oferta cultural, gastronòmica i comercial als visitant forasters. Ara toca fer balanç i començar a treballar en l’edició de l’any vinent.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*