Aquest dimarts al matí s’ha fet la presentació de la tercera edició de la Fira del Tap i el Suro, que tindrà lloc a Cassà de la Selva del 31 de maig al 2 de juny.

Durant la presentació s’ha fet una demostració de la pela del suro així com un tastet del típic i tradicional esmorzar de peladors, en el qual han format part els alumnes de 3r de primària de l’Escola Puig d’Arques de Cassà.

Les protagonistes de l’edició d’enguany de la Fira del Tap i el Suro són les dones que han treballat i treballen a la indústria surera. Per aquest motiu, s’inaugurarà una exposició dedicada a elles amb el títol “Dones i suro: Treball i societat”, es faran diferents xerrades sobre el paper de les dones com ara la conferència de Pep Espadalé i Àngela Martí sobre‘Dones del suro: les vides de la fàbrica a la llar’i se’ls farà un homenatge públic, amb la participació de totes elles en reconeixement a la seva feina, el diumenge, 2 de juny, a les 18.30h amb la consellera Teresa Jordà.

L’objectiu de la Fira és crear un marc que serveixi per difondre el patrimoni, la història, la vida social i tots aquells aspectes vinculats a la indústria del tap de suro. Les suredes de les Gavarres no només han estat un espai natural de gran valor, sinó que encara produeixen una part de la matèria primera que serveix per a l’elaboració de taps de vi, cava o xampany, sobretot a Cassà i a Palafrugell. La vida  dels tapers d’abans no es reduïa només a treballar, també hi havia temps per anar a fer un xic-xec, a cacera, a buscar bolets, a cantar a les tavernes…

La Fira del Tap i el Suro dedica un cap de setmana ple d’activitats a reivindicar el passat, el present i, sobretot, el futur del món surer i taper de Cassà i de l’entorn, un sector que té l’honor, amb els seus taps, de ser present a les millors bodegues, cellers o taules dels restaurants més exclusius del món.

En aquesta edició s’ha incorporat la paraula ‘suro’ al nom de la fira per tal d’incidir en el teixit empresarial de Cassà, on la indústria de fabricació de taps té un pes específic rellevant per a l’economia local, per tal de reforçar la identitat i posicionar Cassà com a municipi surotaper, donar a conèixer la tradició de Cassà en la fabricació de taps de suro, posar en valor el tap de suro davant d’altres materials que s’utilitzen per fer taps i reforçar la relació del tap de suro amb el món del vi i els vins escumosos.

Podeu consultar la programació completa a www.firadeltap.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*