Fetival art i Gavrares

Després de la bona acollida de la primera edició del Festival Internacional Art i Gavarres celebrat l’any passat a Girona, Celrà i Cassà de la Selva, la segona edició creix en número d’artistes, activitats i municipis que hi participen.

El Consorci de les Gavarres, ens depenent de la Diputació de Girona; l’Ajuntament de Girona i el lit Centre d’Art Contemporani, han impulsat aquesta segona edició internacional d’art en el paisatge, que permetrà descobrir un total de 16 intervencions artístiques efímeres a l’entorn del massís de les Gavarres, concretament als municipis de Girona, Quart, Llambilles, Cassà de la Selva, Llagostera i Romanyà de la Selva

El Festival Art & Gavarres parteix de la idea que l’art pot ser una eina que ajudi a reflexionar i a canviar la nostra mirada sobre el paisatge, relacionant l’art i la natura per donar a conèixer el massís de les Gavarres i contribuir al desenvolupament local dels municipis que envolten aquest espai natural.   

En aquest tipus d’expressió artística, conegut com a Land Art, es treballa amb els materials del lloc o de proximitat fent intervencions que els processos naturals i el pas del temps acabaran esborrant i interpel·lant a l’espectador a reflexionar sobre la relació dels humans i la natura.

Durant la primera setmana d’abril, els artistes participants, han estat treballant les seves obres als llocs escollits repartits pels 6 municipis que enguany participen a la segona edició del Festival Art & Gavarres

Aquestes creacions artístiques a l’aire lliure,seran visitables del 6 d’abril al 24 de juny i fins que el pas del temps, les esborrin.

El programa d’enguany inclou un total de 10 activitats paral·leles entre presentacions, exposicions, performances i una taula rodona, prevista pel 29 de maig al Caixa Fòrum.

Podeu consultar la programació i la ubicació de les obres a visitar des del web http://www.artigavarres.cat

En aquesta segona edició hi participen 32 artistes nacionals i internacionals de 8 països diversos entre ells França, Regne Unit, Dinamarca, Grècia, Holanda, Alemanya i Argentina amb 7 intervencions artístiques a Girona i dues a cada municipi de Quart, Llambilles, Cassà de la Selva, Llagostera i Romanyà de la Selva. 

La coordinació de l’esdeveniment va a càrrec del Consorci de les Gavarres i el Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona amb el comissariat d’Àngels Artigas, Denys Blacker i d’Oriol Granyer.

La presentació de la segona edició del Festival Art & Gavarres ha tingut lloc aquest dissabte al Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona on hi han assistit els artistes, el president del Consorci de les Gavarres i vicepresident  de la Diputació de Girona Fermí Santamaria, i diversos representants municipals de Girona,Quart, Llambilles, Cassà de la Selva, Llagostera i Santa Cristina d’Aro.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*