Can Salamó i els colors de la terrissa bisbalenca

L’exposició es pot visitar fins al 24 de juny de 2019

Can Salamó i els colors de la terrissa bisbalenca és una exposició monogràfica produïda pel Terracotta Museu sobre la terrisseria Salamó, un dels obradors de terrissa més antics i emblemàtics de la Bisbal. Durant gairebé 250 anys les diferents generacions d’aquesta nissaga de terrissers es varen especialitzar en la terrissa acolorida en els típics colors de la ceràmica tradicional de la Bisbal (el vermell, el blanc palla i el verd).

Aquesta mostra vol ser un sentit reconeixement a Pere Salamó Sais (1943 – 2017), l’últim terrisser d’aquesta nissaga, consumat ceramista, reconegut pel seu extraordinari domini de l’ofici i mestratge, sempre a punt per ajudar i animar les noves generacions de ceramistes. En segon lloc, aquesta exposició vol ser també un homenatge a tota una nissaga de terrissers que varen contribuir, en gran mesura, a mantenir durant generacions i fins als nostres dies, les tècniques tradicionals que han portat a considerar la Bisbal com la capital catalana de la ceràmica.

Per a més informació podeu consultar aquí.

Can Salamó i els colors de la terrissa bisbalenca

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*