festa del vi calonge
Foto cedida per l'Ajuntament de Calonge

La Festa del Vi Nou, conjuntament amb la Festa Major de Sant Martí donen el tret de sortida a una proposta d’activitats que va començar el dia 5 de novembre i s’allargarà fins al dia 18, amb el cap de setmana del vi de pagès. Durant aquests dies el món del vi torna a ser el protagonista a Calonge, amb una proposta que incorpora des de cates de vins i olis fins a espectacles infantils, passant per música en directe, parades de vi i exposicions. El programa tant de la Festa del Vi Nou com de la Festa Major i el cap de setmana del vi de pagès vol posar en valor les qualitats del vi de Calonge, i també oferir activitats lúdiques i divulgatives.

La Festa del Vi Nou programa per aquest dijous 8 de novembre un tast de vins de Calonge i olis d’oliva verge de l’Empordà amb degustació de xocolates artesanes, una cata que tindrà lloc a les 20 h. a l’ermita del Collet de Sant antoni. Les activitats continuaran divendres amb una festa infantil i amb la inauguració de l’exposició de fotografies del municipi de la dècada dels 60, una mostra organitzada pel Club Motor Clàssic Calonge i que s’obrirà divendres al vespre al castell. La programació de divendres es tancarà a la nit amb el Recital d’òpera: Dos pits i una poma, recital que combina la música de grans autors d’òpera, com Verdi, Puccini, Cilea, Mozart i Wagner amb textos i poemes d’autores que ens conviden a una reflexió sobre la situació de la dona des de diversos punts de vista. Aquest recital s’emmarca també dins de la programació de tardor dels Festivals de Música de Calonge i tindrà també com escenari el castell.

El gruix de les activitats de la Festa del Vi Nou i la Festa Major de Sant Martí es concentraran entre dissabte 10 i diumenge 11 de novembre. Durant aquest dos dies el centre històric de la vil·la s’omplirà d’activitats relacionades amb el món del vi, com parades de productors del municipi, les sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona, la caminada fins a la Creu o la botifarrada popular als jardins del castell o la Calonge Winter Fest amb l’actuació dels grups Festucks i Dj “Loo Puto Cat” a la zona esportiva. Diumenge serà l’hora del tradicional concurs de cuina, que enguany planteja com a plat el “Platillo de Festa Major”. La gastronomia també tindrà un espai pels mes petits, amb el taller de cuina infantil. Durant el matí de diumenge també tindrà un fort protagonisme el vi amb l’espectacle Guitar & wine i amb el tast popular del vi nou de Calonge que tindrà lloc al castell.

A la tarda del diumenge, la Cobla Ciutat de Girona i Susanna del Saz presentaran l’espectacle Ricard Viladesau, de músic a mite, en el marc dels actes de l’Any Viladesau que commemoren la figura del gran músic i compositor calongí.

Per a més informació podeu consultar la programació des d’aquí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*