festival càntut cassà de la selva

Del 16 al 18 de novembre Cassà de la Selva acollirà la tercera edició del Festival Càntut. Durant 3 dies, concerts, activitats de carrer, exposicions, tallers o xerrades són algunes de les activitats que s’hi duran a terme, amb noms com Kepa Junkera & Amics de Fok, l’espectacle Mans Manetes, Arnau Tordera i Magí Canyellesamb Les cançons seran sempre nostres, la Cobla Catalana dels Sons Essencials, el ja tradicional Dinar de cantadorso el Vermut cantat entre moltes altres.

Cassà de la Selva es converteix en l’epicentre de les cançons de tradició oral. Aquesta edició es busquen nous espais i moments per cantar, i es vol fer reviure un repertori que forma part de la cultura dels Països Catalans. Es podran veure 17 propostes, sis de les quals ideades especialment per al Càntut i quatre que es presenten en primícia a les comarques gironines.

Tot i que el 70% de les propostes són gratuïtes, algunes de les activitats requereixen entrada. És el cas de Kepa Junkera & Amics de Fok, Mans Manetes, Tornaveus, Dinar de Cantadors, i Arnau Tordera i Magí Canyelles (aquestes últimes ja són a la venda). Les entrades anticipades per a aquests espectacles es posaran a la venda demà, a les 10 h, aquí.

El projecte Càntut neix el 2012 per recollir i difondre la música popular i tradicional recordada per la gent més gran de les comarques gironines. Actualment compta amb tres vessants: el cançoner, el festival i les produccions pròpies. Enguany s’ha posat en marxa la proposta Santi Serratosa & Càntut, un taller de percussió corporal amb repertori recollit al Càntut.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*