Cantada d’Havaneres i Boleros de Sant Antoni

La Cantada d’Havaneres i Boleros de Sant Antoni segueix assolint xifres rècord i no toca sostre. En aquesta edició d’enguany, dedicada al compositor calongí Ricard Viladesau, unes 8.000 persones van assistir a les dues nits de concerts, una xifra que consolida aquest esdeveniment com un referent del món de les havaneres i els boleros. La cantada d’enguany tenia un component especial i s’emmarcava en l’Any Viladesau, que commemora el centenari del seu naixement, i durant la Cantada, els grups van interpretar peces del compositor i músic calongí Ricard Viladesau com Ulls verds, Cançó de l’adéu, Gavina bonica i Llafranc, Calella i Tamariu.

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha mantingut la idea d’oferir dues nits seguides de música, essent la primera cantada on es fa de les comarques gironines i una de les poques de tot el territori català. Aquestes dues nits musicals van tenir lloc aquest divendres 20 i dissabte 21 a l’espigó de l’Amistat de Sant Antoni. Es va comptar amb les actuacions de Port Bo i Montgrins, Peix Fregit, Neus Mar i Arjau.

La primera nit, la del divendres 20, la van protagonitzar Montgrins i Port Bo, amb un  espectacle nou, sota el títol de “Reacoblats”, un recull de cançons de diversos gèneres, havaneres i cançons populars incloses en el seu segon disc, “La cobla a la taverna”. En la vetllada d’ahir, van cantar Neus Mar, Arjau i Peix Fregit en el format habitual d’una cantada en dues parts. Enguany, s’han interpretat més de quaranta havaneres i boleros. Destaquen, entre les peces interpretades, Lola la Tavernera, de Josep Bastons i Carles Casanovas, La botiguera d’Antoni Mas o cançons populars com El candor o Rendido. Les dues nits es van cloure com és tradició amb l’actuació conjunta de totes les formacions, que van cantar La bella Lola i El meu avi, acompanyats d’un públic engrescat.

La cantada la va conduir i dirigir el periodista Francesc Sànchez Carcassés, que també presentar la transmissió que la nit d’ahir va oferir Televisió Costa Brava i la Xarxa de Televisions Locals.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*