fira tap cassa

Els jardins de la Devesa de Girona, han estat l’escenari escollit per presentar la programació de la segona Fira del Tap, una fira singular i única a Catalunya, que tindrà lloc el 8, 9 i 10 de juny a Cassà de la Selva.

La presentació ha comptat amb la participació de Martí Vallès, alcalde de Cassà de la Selva; Narcís Sastre, regidor de Girona; Joan Puig, en representació de l’associació d’empresaris surers, AECORK, i gerent del grup Oller; i Enric Dotras, vicepresident tercer del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona.

En l’acte de presentació, el pelador cassanenc Eloi Madrià ha pelat el suro dels jardins de la Devesa i seguidament s’ha ofert un tast de l’esmorzar de peladors als assistents. L’esmorzar s’ha servit, igual com feien els peladors quan esmorzaven a bosc durant la campanya de la pela, a base de ceba, tomata, olives, tot plegat amanit amb oli i servit en una panna de suro.

L’alcalde de Cassà, Martí Vallès, ha destacat que la Fira del Tap «és una aposta ferma i decidida per crear un marc que serveix per difondre el patrimoni, la història, la vida social i tots els aspectes vinculats a la indústria del tap de suro». Vallès, que ha agraït la col·laboració de tots els que fan possible la Fira del Tap, ha explicat que «la Fira reforça Cassà com a referent del món del tap, ja que és un dels municipis del món que més taps de suro produeix anualment».

Per la seva banda, el regidor de Girona, Narcís Serra, ha agraït que s’escollís a Girona, especialment a la Devesa, per presentar la Fira del Tap i ha apuntat que «ser coneguts com a territori surer és un recurs important que ens permet tenir la capacitat de gestionar millor els boscos».

Joan Puig, gerent de l’empresa cassanenca del grup Oller i president d’AECORK, ha destacat que «valorem molt positivament la Fira del Tap perquè inclou jornades de reflexió molt interessants que ens permeten analitzar reptes del sector com per exemple l’aprofitament de les suredes». A més, Puig ha remarcat que «si els actes de la Fira del Tap els podem apropar al món vitivinícola estarem dignificant un recurs natural limitat i noble com el suro».

Finalment, el vicepresident tercer del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, Enric Dotras, ha manifestat que «esdeveniments singulars com la Fira del Tap atorguen valor a la nostra destinació turística i ens diferencien d’altres territoris competidors».

Aquest divendres 8 de juny comença la Fira del Tap a Cassà de la Selva, impulsada per l’Ajuntament de Cassà, que té programades una quarantena d’activitats durant tot el cap de setmana per reivindicar el passat, el present i, sobretot, el futur del món surer i taper de Cassà i de l’entorn, un sector que té l’honor, amb els seus taps, de ser present a les millors bodegues i cellers o a les taules dels restaurants més exclusius del món. La indústria catalana fabrica anualment 2.400 milions de taps de suro, dels quals les indústries sureres de Cassà de la Selva en produeixen 1.200 milions. Del total de 2.400 milions de taps catalans, 1.300 milions són de cava i representen el 60 per cent de la fabricació mundial i 1.100 milions són de vi i representen el 10 per cent de la producció mundial.

La Fira del Tap serà inaugurada pel Molt Honorable President del Parlament de Catalunya, senyor Roger Torrent, el dissabte 9 de juny, a les 12 h, a la plaça de la Coma.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*