El tren de la modernitat

L’exposició “El tren de la modernitat. 125 anys del ferrocarril de Sant Feliu de Guíxols a Girona (1892-2017)” arriba a Santa Cristina d’Aro, després de fer-ho a Sant Feliu i a Castell d’Aro. La mostra s’inaugurarà aquest divendres, a les 18 hores, a la Sala d’Exposicions de La Caixa i es podrà visitar fins al 26 de novembre. Seguidament anirà als altres municipis per on passava el trenet, Llagostera, Cassà de la Selva. Llambilles, Quart i Girona. A més, el cap de setmana del 24 al 26 de novembre es podran veure maquetes de tren a l’Espai Ridaura.

L’exposició es podrà visitar els divendres, de 17 a 20 hores, dissabtes, de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores, i els diumenges, de 10 a 13 hores. L’exposició està organitzada pels vuit ajuntaments implicats i l’Associació d’Amics del Ferrocarril de les comarques de Girona, amb la col·laboració de la Diputació i el Consorci de les Vies Verdes i el patrocini de l’empresa Massachs Obres i Paisatge.

La mostra vol commemorar la construcció d’una via de ferrocarril, que va funcionar entre els anys 1892 i 1969 i que actualment és una via verda cicloturística. Però, al mateix temps, vol revaloritzar el patrimoni cultural relacionat amb el funcionament de l’antiga via del ferrocarril. Així, es dóna a conèixer els nous usos d’alguns d’aquests elements: via verda, reconversió dels edificis; i la necessitat de conservar aquest patrimoni a través de la protecció, la documentació i la difusió d’aquest important actiu del nostre patrimoni cultural. Per exemple, l’antiga estació de Santa Cristina és actualment l’Oficina de Turisme.

L’exposició compta amb plafons per a cada població i altres plafons amb informació complementària. Així mateix hi ha una projecció amb filmacions inèdites del tren de Sant Feliu i una projecció virtual del tren de Sant Feliu realitzat per Carles Cardona i Francesc Blanch. Es compte també, amb la col·laboració mitjançant el préstec de peces de l’Associació d’Amics del Ferrocarril de les Comarques Gironines, particulars i museus del territori. També s’ha creat un espai infantil a fi que les famílies i els nens puguin jugar amb elements del tren.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*