Font: Ajuntament de Platja d'Aro

El proper diumenge 17 de setembre Platja d’Aro clou les visites guiades d’estiu amb la 3a Jornada Enològica “DO Porcianus”.
Hi haurà una activitat teatralitzada itinerant des de l’Oficina de Turisme fins a la vil·la amb els Manaies de Llagostera i Cia. La Minúscula, accés i visita a les termes -espai inaccessible la resta de l’any- (11-12.30 h i 17.30-20 h en català; i 12.30-13 h i 18-18.30 h en castellà); verema tradicional i taller de creació d’una corona de llorer per a infants de 3 a 10 anys (11-13 h) i tast de vins per a adults (18-20 h) a càrrec d’Albert Amat, enòleg del Celler La Vinyeta.

Les visites i el taller infantil són gratuïts, i el tast de vins té un cost de 2’50 euros; però en tots els casos cal fer reserva prèvia a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro, ja que les places són limitades (T 972 817 179 · visitesguiades@platjadaro.com). El principal testimoni de l’estada dels romans al municipi és la Vil·la de Pla de Palol, que data d’entre els segles I i IV dC. Hauria ocupat una àrea de 10.000 m2, una part important dels quals correspondrien a patis i a espais no construïts. La vil·la explotava els recursos naturals de la terra, tant l’agricultura com el conreu de la vinya, així com l’extracció d’argila per a la fabricació de ceràmica. Els productes obtinguts s’exportarien per mar gràcies al port natural que constituïa Cala Rovira. La jornada del proper diumenge, ofereix l’oportunitat excepcional de visitar i accedir amb l’acompanyament de la guia local a les termes d’aquest conjunt, emplaçades en una finca particular.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*