Swim Out Costa Brava
Font: Núria Aguade

El festival internacional de swing “Swim Out Costa Brava”, de l’1 al 3 de setembre, amb més músics i balladors que mai en aquesta quarta edició.

La música swing i un dels seus balls, el Lindy Hop, característics dels anys 30 als Estats Units, continua en auge a tot el món. A Catalunya el nombre d’adeptes segueix creixent i, concretament entre Llafranc i Palafrugell, té lloc un dels festivals internacionals de swing i lindy hop amb més projecció dels últims anys. La propera edició tindrà lloc de l’1 al 3 de setembre i rep el suport de l’Ajuntament de Palafrugell i de l’Ajuntament de Gualta, La Brava Beer, Girona Fruits, entre altres.

Al voltant de 50 músics tocaran aquest any al Swim Out Costa Brava. Dani Alonso, Eva Fernández, Ignasi Terraza, Pol Prats, Nil Mujal, Guillem Roma, Gemma Abrié… són alguns dels noms rellevants del programa. Les festes, que tindran lloc a la Bòbila de Palafrugell, estan obertes al públic en general, on es gaudirà de concerts en format batalla de bandes i format big band amb la Barcelona Jazz Orquestra. També hi haurà competicions i exhibicions de Lindy Hop, i es podrà visitar els stands de reconegudes marques de la moda vintage i food trucks com SusiSweetDress, Slide & Swing i la Crêperie de Mariöne.

L’esdeveniment s’ha instaurat en el circuit de festivals internacionals d’aquest tipus, i amb més de 600 participants, acull gent d’arreu del món. Més de la meitat dels participants arriben de fora de l’Estat: balladors de Europa, Corea del Sud, Xina, Canadà i Estats Units cada cop hi són més nombrosos. El festival compta amb classes de Lindy Hop i Solo Jazz amb reconeguts professors de l’esfera mundial, i també amb bandes de músics de primera línea.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*