Font: La Principal de la Bisbal

El divendres 11 d’agost La Principal de la Bisbal serà la protagonista de la nit de sardanes dels 50 anys dels Festivals de Música de Calonge {Interludi}. La Principal de La Bisbal – Cobla oficial de la Generalitat de Catalunya i Creu de Sant Jordi – ha participat de manera constant i brillant en moltes de les edicions d’aquest festival. Una relació propiciada pels organitzadors inicials i la vinculació del compositor i instrumentista calongí, Ricard Viladesau, membre destacat de la cobla bisbalenca durant vint anys (1950-70) i qualificat per Pau Casals com a “Príncep de la tenora”.

Aquesta simbiosi continuada ha propiciat la preparació d’un concert especial per aquesta cinquantena edició amb la interpretació de composicions d’autors calongins com el mateix Ricard Viladesau, Enric Vilà i el jove Ivan Joanals. En l’apartat de sardanes per a lluïment per a solistes, cal destacar la d’Emili Juanals, “obligada” de tible, dedicada al músic calongí Jaume Esteve “En Met refilaire”. Durant el concert també s’interpretaran peces de diversos directors de La Principal de la Bisbal com Conrad Saló i Francesc Cassú. Així mateix es preveu l’estrena de dues noves composicions:  Calonge, 50 anys d’Antoni Ros Marbà i Calonge vestida de notes, de Josep Cassú (1941). Aquestes dues estrenes completaran un programa de gran nivell musical, que s’estructurarà en dues parts i que es tancarà amb la interpretació d’Esperit Calongí, de Ricard Viladesau.

El concert se celebrarà el divendres 11 d’agost a les 22 h. al pati d’armes del castell de Calonge i aprofitant la magnífica sonoritat d’aquest espai a l’aire lliure serà enregistrat en directe per tal d’editar posteriorment un CD commemoratiu.

Per a més informació sobre l'{Interludi} podeu veure el seu web.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*