Socorrista Platja d'Aro
Font: Ajuntament de Platja d'Aro

El servei de salvament i socorrisme a la façana marítima del municipi ha realitzat durant la primera part de estiu (del 17 de juny al 31 de juliol) 537 atencions sanitàries en els tres espais on hi té presència -Sa Conca, Platja Gran i Cala Rovira-. També 59 ajudes sol·licitades per usuaris amb mobilitat reduïda i 2.835 accions preventives per evitar situacions de risc (ocupació de caiacs i patins de la zona de bany o de banyistes dels canals per a embarcacions o avisos a pescadors i a amos de gossos).
Comparant dades a l’equador de la temporada amb l’estiu passat, hi ha un augment en nombre d’accions preventives (+5’4%), però en canvi s’han reduït les peticions d’ajuda al bany per part de persones amb mobilitat reduïda (-50%). En relació a les assistències sanitàries (+2’2%), el nombre més alt són per situacions lleus (476) derivades majoritàriament de ferides o picades d’animals marins i minoritàriament greus (26): asfíxies, insolacions, lipotímies o fractures, però amb dos decessos (17 de juny i 12 de juliol). S’han realitzat 21 recerques de persones extraviats, 35 rescats i 12 evacuacions hospitalàries. En relació al indicatius de seguretat, situats en sis punts de la façana marítima: quatre a la Platja Gran (Cavall Bernat, Centre, Ridaura i Riuet), i una a Cala Rovira i a Sa Conca; han registrat majoritàriament Bandera Verda (82%), minoritàriament Groga (18%) i cap dia Bandera Vermella.
Hi participen, fins al 17 de setembre, 23 socorristes distribuïts en 5 punts de socors, 7 cadires i 1 torre de vigilància, però també a peu de platja. Es compta amb un servei propi d’embarcació i moto aquàtica de salvament, quatre caiacs, un quad i dues bicicletes de seguiment. També disposa de tres desfibril·ladors (en els llocs de socors de la Cala Rovira i Sa Conca, i un de mòbil a càrrec d’un Auxiliar Tècnic Sanitari a la Platja Gran). Simultàniament, hi ha instal·lat un Punt SOS autònom a la Cala del Pi amb un sistema d’intercomunicació sense fils que connecta directament amb el telèfon d’emergències 112 del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT). D’aquesta manera es dóna cobertura de salvament en un dels espais de la façana marítima del municipi on no hi ha servei permanent de socorrisme.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*