Museu Pesca Palamós

El Museu de la Pesca de Palamós inaugura a partir d’avui (a les 19 h), la nova exposició temporal que fins a la tardor es podrà visitar amb entrada gratuïta.

Es tracta de l’exposició “Nusos mariners” que dona llum als nusos més habituals per a la gent de mar. La museografia d’aquesta mostra ha anat a càrrec de Quim Esteve i el disseny gràfic, del despatx Lupagràfics. Els dibuixos son obra de Panxo Pi-Sunyer.

Un total de 20 plafons amb la reproducció de 20 nusos a grans dimensions permeten conèixer l’ús, la història o les anècdotes relacionades amb cada un d’ells, des de la gassa de mà al barrilet, passant per la volta d’escota, l’entolladura o el nus de pardal.

A més a més, l’exposició repta el visitant a demostrar la seva perícia en l’elaboració de nusos. Al costat de l’explicació de cada nus, pas a pas, un cap solt convida el públic a intentar replicar-lo, tot posant de manifest que hi ha nusos senzills i nusos difícils, però que tots acompleixen una funció específica per a la seguretat dels vaixells i la integritat dels ormeigs de pesca.

Amb motiu d’aquesta mostra el Museu de la Pesca organitzarà activitats complementàries a l’exposició. D’aquesta manera tots els dilluns i dimecres dels mesos de juliol i agost a partir de les 18.15 h, es durà a terme al Museu un taller de nusos a càrrec d’un pescador de Palamós, els dilluns adreçat a un públic adult i els dimecres per a infants.

A banda és previst traslladar aquesta activitat lúdica i didàctica a l’exterior, i els dies 25 de juliol, 8 i 22 d’agost, el taller de nusos es farà a les 18 h al passeig del Mar i obert a tothom.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*