La primera edició de la Fira del Tap celebrada del 16 al 18 de juny de 2017 a Cassà de la Selva ha complert l’objectiu principal de difondre el ric patrimoni vinculat a la indústria del suro i del tap de Catalunya. La Fira ha estat una eina per teixir territori i unir actors diversos que tenen en comú el tap de suro. Empresaris, industrials, antics tapers, artesans, comerciants, cellers, restauradors, institucions… han participat a la quarantena d’actes organitzats a la Fira que s’ha estructurat sota tres eixos principals: suro, indústria i gastronomia.

Durant tres dies Cassà ha estat l’aparador del sector del suro i les Gavarres s’ha projectat com un territori surer amb potencial per explotar i amb reptes per seguir superant. La Fira ha permès ser un punt de trobada de diversos agents relacionats amb el sector i que tenen a veure amb la indústria, la gastronomia i les Gavarres, la majoria d’ells representats a la vintena d’estands presents a l’espai fira i implicats amb l’organització d’actes com els debats sobre els reptes de la indústria, la vinculació del tap amb la gastronomia o el futur de les suredes de les Gavarres.

La Fira del Tap de l’any vinent se celebrarà del 8 al 10 de juny de 2018, segons ha conformat l’Ajuntament de Cassà de la Selva.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*