Museu Pesca Palamós

El Museu de la Pesca ha programat per aquests pròxims dies de Setmana Santa un seguit d’activitats culturals, formatives i lúdiques per gaudir al màxim del mar, el patrimoni marítim i la gastronomia marinera de Palamós.

Museu Pesca Palamós

Dissabte 8 i diumenge 9 es podran visitar al port de Palamós els vaixells participants en la regata Catalunya al Través: Santa Eulàlia, Far Barcelona, Far Badalona i Raptus; quatre grans velers que tindran les seves portes obertes al públic general, de forma gratuïta, ambdós dies, de 10 a 14 i de 16 a 20 h.

El mateix dissabte 8, a les 12, hi ha programada una visita guiada a l’exposició permanent del Museu de la Pesca i a les Barques del Peix, la seva exposició flotant; una visita guiada que aprofitarà per recórrer el passat, present i futur de la pesca marítima a la Costa Brava i per veure, de forma excepcional, l’embarcació ‘Gacela’ fora de l’aigua, sobre el moll de Palamós.

El vespre del dia 8 l’Espai del Peix ha programat una nova sessió de demostració i degustació de cuina marinera en directe: un show-cooking centrat en la cuina marinera tradicional. Els participants degustaran un pastís de molla, gatet amb samfaina, canana amb fesoles i arrossejat, amb l’objectiu de difondre una cuina senzilla, hereva de la tradició pesquera de la vila, elaborada amb producte local i les tècniques més genuïnes.

El dimarts 11 obrirà les seves portes l’exposició Va de Mar, una exposició en la què els famosos clicks de Playmobil són els protagonistes; un conjunt de dioarem inspirats en escenes marítimes i on destacaran… el pirates!

De dimarts 11 a divendres 14, de les 10.15 a les 13.15 h els nois i noies de 8 a 14 anys tindran l’oportunitat d’aprendre els secrets de la cuina del peix en l’activitat Petits Xefs a l’Espai del Peix. Al llarg de les quatre sessions, i de la mà d’experts cuiners i monitors, es cuinarà papillote, mandonguilles, canelons i pastís, tot amb peix de la llotja de Palamós.

I dissabte 15 d’abril, el Museu de la Pesca torna a ser l’escenari d’una nova sessió de conta-contes. En aquesta ocasió explicarem plegats “L’Anna i el misteri dels peixos abissals”, ens endinsarem en les profunditats marines i descobrirem peixos raríssims que viuen en entorns encara força desconeguts.

Consulteu el calendari d’activitats i les condicions de participació en cada una de les activitats. I aprofiteu per gaudir del municipi en totes les seves dimensions: del territori, de la cultural, del patrimoni arquitectònic, del seu comerç i la seva gastronomia.

Museu de la Pesca. Servei d’Atenció al Visitant

Edifici del Tinglado. Port de Palamós
Moll pesquer, s / n – 17230 Palamós
Telf. 972 600 424 | Fax 972 316 686 | infomuseu@palamos.cat.

COM ARRIBAR?

HORARIS

D’octubre a abril

De dimarts a divendres: de 10 a 13.30 h i de 15 a 19 h
Caps de setmana i festius: de 10 a 14 h i de 16 a 19h.
Tancat els dies 1 i 6 de gener i 25 i 26 de desembre.

Maig, juny i setembre

De dilluns a divendres: de 10 a 13.30 h i de 15 a 19 h
Caps de setmana i festius: de 10 a 14 h i de 16 a 19h

Juliol i agost

De dilluns a diumenge de 10 a 21 h

PREUS

Preus d’entrada a l’exposició permanent

5.00 €
General

2.50 €
Estudiants, menors de 16 anys, persones en situació d’atur, jubilats, persones amb mobilitat reduïda i discapacitats, personal del Centre de Salut del Baix Empordà, Socis Integrals Creu Roja, acompanyants dels membres del Club Super3 i grups (més de 10 persones)

2.25 €
Carnet Jove y Carnet + 25.

Gratuït
Menors 6 anys, Amics del Museu de la Pesca, Membres de l’ICOM, l’Associació de Museòlegs de Catalunya, mestres i professors amb carnet acreditatiu i amb carnet del Club Super 3.

Preus de la visita guiada a l’exposició permanent (+ preu d’entrada)

70,00 €/grup
Grups entre 1 i 20 persones :

3,5€/persones
Grups a partir de 21 persones

Més info

www.museudelapesca.org

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*