La Bisbal

La Bisbal és la capital de la comarca del Baix Empordà. Amb una situació privilegiada permet gaudir de la bellesa de la plana empordanesa i dels paratges boscosos del massís de les Gavarres. Al peu d’aquest espai natural es troba el poble de Sant Pol, amb la seva església romànica.

La Bisbal conserva un interessant nucli de carrers estrets, amb nombrosos edificis i elements arquitectònics dignes de ser visitats. L’edifici més emblemàtic i significatiu és el seu castell palau, veritable joia del romànic civil català. Bastit pels bisbes de Girona a finals del segle XI, va ser objecte de diverses reformes entre els segles XV i XVIII. Altres elements patrimonials remarcables són el carrer del Call (barri jueu), l’església de Santa Maria, l’església de la Pietat, la monumental reixa i porta de ferro forjat de l’església del Dolors, el pont Vell, el més antic del tres ponts sobre el Daró i les Voltes.

Coneguda bàsicament per la seva tradició ceràmica, la Bisbal és un dels centres terrissers més importants de Catalunya.

COMPARTIR
Article anteriorParcArt de Cassà de la Selva
Article següentJuià

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*