Girona aposta per la salut mental en clau lúdica al Festivalot amb una proposta que pretén desmuntar mites i tòpics entre infants, adolescents i famílies. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Girona i desenvolupada per l’Hospital Sant Joan de Déu que pretén promoure la sensibilització envers la salut mental en un entorn lúdic, accessible i familiar.

“Volem que parlar de salut mental sigui tan habitual com parlar de qualsevol altre aspecte de la nostra salut. I això comença per normalitzar-ho des de petits, també jugant. Per això impulsem propostes com l’ARCADE, que ens ajuden a trencar tòpics i generar espais de conversa crítica, intergeneracional i sense estigma”, ha destacat la regidora de Salut i Benestar Emocional de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Bosch Agustí.

Aquest cap de setmana, 7 i 8 de juny, en el marc del Festivalot i al Palau de Fires de Girona, la ciutadania podrà gaudir d’una proposta interactiva i educativa desenvolupada per l’Hospital Sant Joan de Déu. Es tracta de l’experiència ARCADE Som Salut Mental 360.

L’activitat consisteix en un joc de preguntes i respostes tipus qüestionari sobre salut mental, centrat a trencar estigmes, falses creences i tòpics. L’aplicació, de gran format i atractiva per al públic familiar, permet la participació simultània de fins a quatre persones a través de botoneres de colors. Cada partida inclou una ronda única de preguntes d’opció múltiple, on es premien l’encert i la rapidesa de resposta per establir un rànquing competitiu.

Abans d’iniciar la partida, cada participant ha d’introduir dues dades bàsiques: l’edat i el gènere, la qual cosa permet una anàlisi més ajustada del perfil de les persones participants i de les seves respostes, sempre preservant l’anonimat. Amb aquesta acció, la ciutat de Girona reafirma la seva voluntat de teixir espais de cura, prevenció i sensibilització, també en contextos culturals i de lleure.

Aquesta iniciativa té per objectiu desmuntar mites i falses creences que encara perviuen en l’imaginari col·lectiu. Alhora també es busca fomentar la reflexió crítica i el diàleg intergeneracional sobre el benestar emocional.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*