El Museu de la Terrissa de Quart continua creixent i consolidant-se com un referent cultural i turístic a la comarca del Gironès.
Segons la memòria del 2024, el museu ha experimentat un augment de visitants i ha reforçat la seva programació amb noves activitats, exposicions i iniciatives educatives que han permès acostar encara més el patrimoni terrisser a la ciutadania.
Durant aquest any, el museu ha rebut 700 visitants i ha organitzat quatre exposicions, set activitats culturals i quatre cursos de terrissa.
Una de les iniciatives clau ha estat l’acord estratègic amb el Consell Comarcal del Gironès, gràcies al qual s’ha pogut disposar d’un informador turístic els caps de setmana per orientar els visitants i oferir una experiència més enriquidora.
L’any 2024 ha estat marcat també per noves propostes que reforcen el paper del museu com a centre de dinamització cultural. La col·laboració amb el Consorci de les Gavarres ha donat lloc a activitats destacades com el taller de motlles i “La Nit dels Museus”, iniciatives que han contribuït a posar en valor el patrimoni natural i artesanal del territori. En l’àmbit educatiu, el museu s’ha adherit al programa INDIKA de la Diputació de Girona, una iniciativa que permet apropar el patrimoni cultural a les escoles. De fet, ja s’han confirmat dues escoles que participaran en aquest projecte l’any 2025, a més de la col·laboració activa amb els centres educatius de Quart per donar a conèixer la terrissa als més petits.
Amb l’objectiu de potenciar el museu com a punt d’atracció turística, s’han organitzat diverses visites grupals i activitats especials, com la trobada del grup de Cotxes Clàssics de Girona, la Festa del Fang en col·laboració amb l’Associació de Terrissaires de Quart i un concert de la Coral Santa Margarida de Quart. També s’ha impulsat un paquet turístic que combina una visita guiada, una demostració de roda i un dinar, dirigit a grups organitzats.
Una de les grans novetats d’enguany és la creació del carnet cultural “Q-Art, som cultura!”, que permetrà als veïns i veïnes de Quart accedir de manera gratuïta al museu i gaudir d’avantatges en altres activitats culturals. La seva implantació té com a objectiu apropar la cultura a la ciutadania.
Amb la mirada posada en el futur, el Museu de la Terrissa de Quart està treballant en la modernització de les seves instal·lacions i la renovació de la seva imatge corporativa. Entre les actuacions previstes hi ha l’actualització de la pàgina web, la millora dels espais museístics per poder acollir més d’una exposició simultàniament i la incorporació de noves tecnologies per millorar l’experiència dels visitants.
Amb totes aquestes iniciatives, el Museu de la Terrissa es consolida com un espai cultural dinàmic, que manté viva la tradició terrissera de Quart alhora que obre les portes a noves formes d’expressió i aprenentatge.