Aquest matí la brigada municipal ha incorporat la senyalització corresponent i ha repintat les marques de color blanc. També s’han creat 5 places d’aparcament per a persones amb discapacitat

L’Ajuntament de Girona ha eliminat les 17 places reservades a la Guàrdia Civil de l’aparcament d’Emili Grahit per destinar-les a l’ús públic. Aquest matí, la brigada municipal ha incorporat la senyalització corresponent i ha repintat les marques de color blanc. Alhora, s’han creat 5 places d’aparcament per a persones amb discapacitat en aquest mateix indret.

“Aquesta és una petita mesura que les veïnes i veïns de Montilivi de ben segur que agrairan. Alhora, ens permet avançar cap a una ciutat més accessible i acabar amb la mancança de places d’aparcament per a persones amb discapacitat que tenia aquest sector”, ha explicat l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar.

Concretament, l’aparcament està situat entre el carrer d’Emili Grahit, el riu Onyar i els jardins de la Font del Bou. Aquesta mesura s’ha pres per tal de complir amb el Pla de mobilitat urbana sostenible de Girona, que estableix que l’aparcament ha d’estar destinat el 100% a l’ús públic. De les 140 places que hi ha, fins ara 17 estaven reservades a la Guàrdia Civil. Per tant, el 12% de les places no estaven destinades a un ús públic tal com exigeix el Pla. D’aquesta manera, s’ha optat per retirar el permís que en el seu moment es va concedir al cos.

D’altra banda, s’han senyalitzat 5 places d’aparcament per a persones amb discapacitat en el mateix aparcament, ja que fins ara no n’hi havia cap. El nombre de places correspon a la ràtio que estableix el Codi d’accessibilitat de Catalunya.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*