Hi haurà tallers i berenar per a tothom

El proper divendres 14 de  juny, els horts comunitaris de Les Arenes celebren el seu 8è aniversari amb una jornada de portes obertes. Aquesta celebració té com a objectiu donar a conèixer aquest espai que consta d’horts comunitaris ecològics amb conreu destinat a l’autoconsum, en una àrea de 5.000 m2 a la zona del Paratge Sorrell de Palafrugell.

Els horts obriran les seves portes a 2/4 de 6 de la tarda amb un berenar per a tots els assistents. Tot seguit, a les 6, es faran un parell de tallers. El taller “Recollim les herbes per fer ratafia” consistirà en una passejada per recol·lectar les herbes, a càrrec de Ramon Serra, que també n’explicarà les propietats medicinals. I en el taller “Oleats, tintures i infusions”, la remeiera Judith Ramírez explicarà les propietats de les herbes i com aprofitar-les en la vida quotidiana. Per participar als tallers cal inscripció prèvia per whatsapp al 649 874 416 o a través d’un codi QR.

Durant tota l’estona hi haurà un espai de jocs per a la mainada amb un servei de monitoratge. També hi haurà un sorteig d’una panera de productes dels horts.

El projecte d’horts va néixer de la demanda de la ciutadania durant l’elaboració del Pla Estratègic l’any 2013 i de les entitats a través de la Taula d’Habitatge. La finalitat d’aquest projecte és que les famílies en una situació econòmica més feble puguin cultivar el seu propi aliment. A més a més, durant tot l’any s’organitzen xerrades i tallers per a les escoles amb la voluntat de potenciar el caràcter educatiu i lúdic dels horts.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*