Hem tingut uns dies que han començat a marcar la tendència a la tardor, amb baixada de les temperatures i algunes precipitacions lleus que ens han deixat ja un ambient una mica més tardorenc… però amb matisos, ja que les temperatures a principis de setmana eren pràcticament de primavera, amb  màximes al voltant dels 24 graus, pujant des dels 18. Les mínimes han oscil·lat entre els 8 i els 11 graus. I hem tingut també dos episodis de precipitació, que han estat molt febles i que han deixat només entre 1 i 2 litres per metre quadrat; el cel ha estat dominat per intervals de núvols, densos a estones i encara amb presència de pols africana en suspensió.

I aquest cap de setmana tornarem a tenir certa inestabilitat i serà, de fet, el primer tastet de tardor meteorològica! El divendres serà un dia gris, ennuvolat, i aquests núvols s’aniran obrint una mica el dissabte, i el diumenge ja tindríem més clarianes.

La borrasca procedent de l’oest i l’Aragó ens enviarà algunes precipitacions, sobretot el divendres, on pot acabar plovent arreu, però amb distribució molt irregular i acumulacions lleus de fins a 2 l/m2.

Dissabte doncs serà un dia típic de la tardor, amb algunes estones de Sol viu, però també amb algunes nuvolades resistents de divendres. Les temperatures estaran al voltant dels 18 graus de màxima i els 3 de mínima, atenció a la baixada de les mínimes, farà fred!

I el diumenge en canvi farà ja més Sol, les precipitacions s’hauran retirat ben lluny i ja tindrem un temps més estable amb cels, això sí, enteranyinats i amb boires en les zones més baixes, les màximes pujaran fins als 20 graus i les mínimes fins als 4.

La mar estarà alterada, amb onades que poden ser importants passant dels 125 cm als dos metres i mig. La temperatura de l’aigua encara no ha baixat i està al voltant dels 20 graus.

El vent serà intens en alguns moments, de 20 km/h a l’interior i de fins a 35 km/h a la costa, sempre de component nord al litoral i més de sud a l’interior.

Per a la setmana vinent esperem que el temps es mantingui més o menys igual, amb cels variables, i intervals de núvols densos, boires matinals i sense precipitacions. Les temperatures tornaran a pujar i seran suaus, amb màximes de fins a 21 graus i mínimes que també pujaran dels 3 als 11 graus.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*