Aquesta setmana hem tingut unes jornades prou tranquil·les, amb una sensació de tardor molt continguda i amb una gran estabilització del temps, que ha generat l’aparició de boires matinals en zones més baixes i també amb la presència de pols sahariana al cel. Boires que han crescut gràcies a l’elevada humitat i als núvols baixos que han dominat el panorama pràcticament durant tota la setmana. No hem tingut episodis de precipitació, i les temperatures han anat pujant de mica en mica en anar avançant els dies, les màximes han pujat des dels 22 fins als 25 graus, i les mínimes han pujat també, passant dels 13 als 16 graus.

I aquest cap de setmana serà novament típic de tardor, amb núvols que seran importants des de divendres a la tarda i el dissabte; el diumenge ja tindrem algunes estones de Sol més viu i serà un dia una mica més lluminós.

Podem tenir pluges el divendres de matinada, de distribució irregular, procedents de la inestabilitat que aquests darrers dies ha donat precipitació al centre peninsular, després es retirarien les pluges i només tindrem núvols.

El dissabte doncs serà un dia variable, amb núvols densos des de primera hora però en principi sense possibilitat de ruixats. Tindrem temperatures màximes molt càlides, de fins a 26 graus i mínimes que estaran al voltant dels 16.

Diumenge serà ja una mica diferent, amb moltes més estones de Sol i sense precipitacions. Les màximes es mantindran al voltant dels 25 graus i les mínimes baixaran un grau, fins als 15.

La mar estarà alterada, amb onades que seran importants, amb onades d’alçada variable d’entre 125 cms i els dos metres i mig ja mar endins. La temperatura de l’aigua es mantindrà entre els 20-21 graus.

El vent serà moderat, d’entre 10 i 20 km/h a l’interior i de fins a 35 km/h a la costa, serà de component sud-oest.

Per a la setmana vinent esperem que el temps continuï més o menys igual, estable, amb una calor molt més elevada que la típica d’aquesta època de l’any, amb màximes d’entre 24-26 graus i mínimes d’entre 15-16 graus. Tindrem cels ennuvolats, grisos i sense pluges.

I el dimarts dia 25 d’octubre hi haurà un eclipsi parcial de Sol que començarà a les 11:30, el màxim de l’eclipsi es produirà a les 12:08, amb encara no un 2% d’enfosquiment del Sol; i acabarà a les 12:46. Tot el fenomen tindrà una durada total d’una hora i 17 minuts.

Recordeu que no es pot observar el Sol sense filtres específics. L’Associació Astronòmica de Girona mantindrà obert al públic l’Observatori Can Roig, ubicat al Centre Cultural Can Roig de Llagostera, el dimarts 25 durant el matí, per facilitar a tothom l’observació segura de l’eclipsi.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*