Completarem la primera setmana del mes de juliol amb una meteorologia ben típica de la pròpia de l’estació estival ben consolidada, amb calor i també amb força variabilitat.

Una variabilitat que ens ha portat algun episodi de pluja intensa, però breu, en alguns indrets. La calor, arribant als 34 graus aquesta setmana, ha provocat el creixement d’algunes tempestes que han deixat ben poca pluja, només entre 1 i 2 litres per metre quadrat, i una tempesta amb aparat elèctric de més de 1500 llamps caiguts sobre el mar i més cap al sud.

Però aquest cap de setmana aquests episodis de pluja ja no haurien de repetir-se i tindrem un celatge dominat bàsicament pel Sol i el cel serè, potser dissabte tindrem alguns núvols més atrapats sobre la costa; i les pluges ja s’hauran retirat del tot, el cap de setmana serà tranquil, les precipitacions quedaran molt lluny de nosaltres i estaran atrapades sobre Grècia.

Dissabte a la tarda encara podem tenir alguns intervals de núvols prims, però el diumenge ja s’hauran esvaït i tindrem el cel completament seré. Les màximes seran càlides, al voltant dels 31-32 graus, i les mínimes seran de 17 graus, habituals per l’època.

I el diumenge tindrem una jornada molt similar, però hi ha hauran menys núvols prims i farà més Sol, també tindrem el mateix rang de temperatures, farà calor de ple estiu, amb màximes una mica més baixes que dies enrere, 32 graus, i mínimes més xafogoses, d’uns 18 graus.

La mar estarà tranquil·la, amb onades que poden arribar als 50 cm a la platja, mar endins el panorama ja estarà més animat arribant als 125 cm, la temperatura de l’aigua serà de 23º.

El vent aquest cap de setmana bufarà sobretot de migjorn i sud-est i anirà pujant resseguint la costa amb més intensitat, amb cops de fins a 35 km/h, a l’interior no superarem els 10 km/h.

I per a la setmana vinent esperem la consolidació d’aquesta meteorologia plenament estiuenca, amb domini del cel clar amb alguns intervals de núvols prims que no deixaran precipitacions. Les màximes estaran al voltant dels 32 graus, les mínimes dels 17.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*