Per fi ja ha arribat l’estiu astronòmic! Aquest passat dimarts dia 21, a les 11:14 del matí, vam arribar al solstici d’estiu, amb el Sol assolint la seva màxima alçada sobre l’horitzó, i a partir d’ara, els dies s’aniran escurçant.

I coincidint amb el solstici, hem tingut un petit canvi de temps, amb més inestabilitat al cel, deixant algunes precipitacions lleus, d’entre 3 i 10 l/m2. Les temperatures, després d’un mes i mig pràcticament d’estiu meteorològic, per fi s’han anat normalitzant i hem deixat enrere una onada de calor històrica, i les màximes han baixat dels 37 fins als 28 graus, i les mínimes han baixat també dels 18 als 15 graus.

I aquest cap de setmana continuarem amb certa inestabilitat, amb intervals de núvols que deixaran el cel mig ennuvolat, però també amb estones de Sol per gaudir del primer cap de setmana de l’estiu.

Les pluges no ens tornarien a visitar, doncs només apareixen el dissabte a la tarda però localitzades més cap a l’oest i al Pirineu, sense acabar d’ arribar a les nostres contrades.

Així que dissabte serà una jornada de calma, amb intervals de núvols prims sense massa importància i temperatures màximes còmodes si les comparem amb dies enrere, tindrem 28 graus i les mínimes seran de 15 graus.

El diumenge tindrem menys Sol, serà un dia menys lluminós i baixaran les temperatures, fins als 27 les màximes, les mínimes es quedaran cap als 14 graus, tindrem doncs ja les temperatures normalitzades per a finals de juny.

La mar estarà animada i arribarem a tenir onades de fins a 125 cm a la platja, la temperatura de l’aigua ja és estival, estarà entre els 22-23 graus.

El vent bufarà del sud i sud est, i serà una brisa suau, de fins a 35 km/h a la costa i de 20 km/h a l’interior.

I per a la setmana vinent les temperatures es mantindran en aquests valors sense arribat a superar els 30 graus de màxima, les mínimes estaran al voltant dels 13-17 graus i no esperem precipitacions importants, torna el Sol.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*