Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura

L’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, amb el suport de l’associació Natura Empordà i la Taula de Medi Ambient del municipi, han endegat un programa de manteniment diferenciat dels espais verds, carreteres, camins municipals i el tram urbà de la riera de Monells. Amb aquesta proposta Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura passen a formar part dels municipis que fan una gestió sostenible i respectuosa de l’entorn.

L’objectiu del programa endegat pel grup naturalista del municipi és preservar els valors naturals i la biodiversitat, i fer-ho compatible amb la reducció del risc d’incendis forestals, inundacions i la seguretat dels veïns i veïnes. Concretament, aquestes actuacions han consistit en determinar els trams de major interès natural, ja sigui per la presència d’animals i plantes que, o bé estan protegides, o bé tenen un interès molt important pel control de plagues. A partir d’aquí, aquests trams, o bé no es desbrossen, o bé es desbrossen selectivament, sense afectar aquestes espècies d’interès.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*