A pocs dies de l’arribada de l’hivern, aquests dies per fi les temperatures han començat a comportar-se com era d’esperar, i ja hem deixat enrere un mes de novembre prou fred que ha deixat el Pirineu desbordat de neu i fins i tot ha deixat enfarinat el cim del Montseny.

I així el desembre ha començat amb ganes d’hivern i aquesta setmana les màximes han anat baixant des dels 14 fins als 11 graus. I les mínimes també han baixat, des dels 5 graus fins als -3, deixant les primeres glaçades força generalitzades, amb boires gebradores als indrets més obacs. També hem tingut algunes precipitacions, no molt importants, només uns 20 litres per metre quadrat, i fort vent amb temporal a la costa i una calamarsada molt sobtada el dijous a mitja tarda que va deixar un gruix de 5 cm amb pedres de fins 15 mm de diàmetre.

I durant aquest cap de setmana es mantindrà aquest ambient gairebé hivernal, i tindrem el cel inestable i força tapat, amb alguns intervals de núvols menys densos el divendres i també el dissabte, diumenge podem tenir núvols més importants.

Aquest núvols seran poc actius, però podríem tenir algunes precipitacions el dissabte a darrera hora i també el diumenge, no serien pluges molt importants.

Dissabte serà un dia variable, amb estones de Sol, sí, però també amb estones de núvols prims que enteranyinaran el cel i alguns moments amb núvols més densos i amenaçadors. Tindrem màximes al voltant dels 15 graus i mínimes de 3, pujant respecte fa uns dies.

El diumenge serà un dia pràcticament calcat, amb el mateix rang de temperatures, 13 de màxima i 2 de mínima, i amb la possibilitat de precipitacions.

La mar estarà alterada, amb onades que poden oscil·lar entre els 125 cm i els dos metres i mig, i encara més alçada mar endins. La temperatura de l’aigua estarà al voltant dels 15 graus.

El vent serà més intens a la costa que a l’interior, a la costa tindrem vents de fins a 35-50 km/h, de component oest. A l’interior tindrem cops de vent de fins a 20 km/h.

I durant la setmana vinent continuarem amb aquesta mateixa línia meteorològica, de consolidació de l’hivern, amb màximes molt contingudes al voltant dels 11-12 graus, i amb mínimes que estaran fregant el zero bona part de les jornades. Tindrem intervals de núvols, densos a estones, però en principi sense precipitacions importants a la vista.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*