ruta suro cassà

La propera Ruta del Suro teatralitzada a Cassà de la Selva tindrà lloc el dissabte 21 de setembre a les 10 h del matí en el marc de la Fira de Santa Tecla.

La novetat d’aquest any és que s’incorpora a l’itinerari la visita a la Sala del Suro de can Trinxeria on hi ha l’exposició ‘Dones del suro: Treball i societat’ que es va inaugurar durant la Fira del Tap i el Suro d’enguany. El lloc de sortida és el pati de can Trinxeria. La visita és gratuïta però cal inscripció prèvia AQUÍ

Es tracta d’una visita guiada teatralitzada a càrrec dels actors Marc Ciurana i Mireia Peña i recorre els principals elements que configuren la Ruta del Suro de Cassà. Més informació AQUÍ 

La història de Cassà de la Selva està estretament lligada a la indústria surera iniciada al municipi al segle XVIII. Al llarg d’aquest recorregut urbà descobrireu elements patrimonials relacionats amb el món obrer, juntament amb les magnífiques cases modernistes que varen fer construir els propietaris de les fàbriques de taps de suro o els grans propietaris forestals.

La ruta del suro centrada al nucli urbà de Cassà de la Selva comença a l’estació de l’antic Carrilet, la línia del tren petit inaugurada el 1892 per impulsar la indústria del suro i que unia les tres viles sureres de Sant Feliu de Guíxols, Llagostera i Cassà amb l’estació de Girona. En les tres poblacions esmentades l’evolució de la indústria surera ha estat diferent i l’únic municipi on aquesta no només es manté, sinó que hi té un important pes econòmic en l’actualitat, és Cassà de la Selva, on els primers anys del segle XXI encara hi havia més de 500 treballadors empleats a la indústria del suro i prop de 40 empreses transformadores, algunes de les quals amb les produccions més importants de taps de suro del món.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*