eloi madirà. Pela suro Gavarres

Nova proposta per conèixer com comença el procés de transformació del suro 

“De l’arbre al tap, del tap a taula”, és la nova proposta turística pels mesos de juny i juliol organitzada pel Consorci de les Gavarres i el Museu del Suro de Palafrugell. Es tracta d’unes matinals sureres que coincideixen amb la temporada de la pela del suro amb la voluntat de descobrir als visitants  aquest primer pas del procés de transformació del suro. La pela és realitzada per peladors i gràcies a ells obtenim la matèria primera per a l’elaboració de taps que taparan milions d’ampolles arreu del món..

Per fer-ho s’han organitzat, pels caps de setmana de juny i juliol, unes demostracions de pela que inclouen un esmorzar, una visita cultural i una degustació de vins de la D.O Empordà; a les poblacions de Cassà de la Selva i Palafrugell, els dos pobles surers per excel·lència del nostre territori.

L’objectiu d’aquesta proposta “es fer viure als participants una experiència única i en directe compartint la saviesa i l’experiència d’aquests professionals del món forestal que son part important del nostre patrimoni cultural”, tal i com ha explicat Annabel Marin, coordinadora de l’activitat.

Aquesta nova proposta s’emmarca dins el pla estratègic Gavarres2025 per donar a conèixer i dinamitzar el territori.

La primera de les activitats tindrà lloc diumenge a Palafrugell.

Han col·laborat amb l’activitat la D.O Empordà i l’Ajuntament de Cassà.

L’activitat té un preu de 15€ per als adults i de 8€ pels joves de 7 a 16 anys i gratuït per a infants fins a 6 anys.

Per a participar-hi cal fer la corresponent reserva a educacio@gavarres.cat – 638 557 en el cas de Cassà i info@museudelsuro.cat – 972 30 78 25 per a Palafrugell.

Per a més informació podeu consultar els webs www.gavarres.cat i www.museudelsuro.cat

Per a participar-hi cal fer la corresponent reserva a educacio@gavarres.cat – 638 557 en el cas de Cassà i info@museudelsuro.cat – 972 30 78 25 per a Palafrugell.

Veure díptic informatiu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*