Doncs per fi sembla que l’anticicló que hem tingut dominant la meteorologia de l’inici de l’hivern ha decidit retirar-se i aquests dies ja ha començat a notar-se un canvi de panorama. 

De pressions molt altes, de 1034 hectopascals i , de mica en mica, en retirar-se l’anticicló, la pressió s’ha anat desplomant fins als 1017 hectopascals. I coincidint amb aquesta davallada de les pressions, han arribat algunes pluges, molt minses però, testimonials d’un litre, i que ens han recordat que un dia o altre havia de tornar a ploure.

Amb un ambient fred, amb màximes de fins a 14 graus i mínimes de fins a -4, -5 graus el darrers dies,  finalment l’anticicló ens dirà adeu aquest cap de setmana, i tindrem un cel dominat pels núvols, que seran més densos el divendres i el diumenge, dissabte tindrem algunes clarianes més.

Les pluges ens poden visitar, sobre tot el divendres i el diumenge, però no pensem que hagin de ser massa importants, ens arribarien més desgastades des de l’oest, i a on sí que plourà, en forma de neu serà al Pirineu.

Dissabte doncs serà un dia insegur, amb moltes estones de cel tapat i algunes clarianes, les pluges minses de divendres no es repetirien i la temperatura estarà entre els 12 i els 2 graus. I el diumenge les temperatures màximes seran més baixes, 11 graus, i les mínimes una mica més altes, 4 graus. Tindrem més núvols i algunes pluges a primera hora del matí.

La mar estarà alterada mar endins, amb onades de fins a 4 metres, però que no arribarien a la costa, on les onades no superarien el metre, la temperatura de l’aigua serà de 14 graus. El vent bufarà de tramuntana a la costa i girarà més cap a llevant a l’interior, serà moderat, d’entre 15 i 20 km/h.

Durant la setmana vinent es mantindrà aquest temps més insegur, amb domini dels intervals de núvols i temperatures baixes, de fins a 12 graus de màxima i al voltant dels 0 les mínimes. Tret de les pluges d’aquest diumenge, no hauríem de tenir més precipitacions fins potser el dimarts, i alguns models indiquen que fins i tot si plou, podrien tenir neu a cotes baixes. 

I la nit de diumenge 20 a dilluns 21 tenim eclipsi total de Lluna, la màxima foscor serà a les 6 i 12 minuts, valdrà la pena matinar per veure’l.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*