art & gavarres festival

El Consorci de les Gavarres i l’Ajuntament de Girona han impulsat la primera trobada internacional d’art en el paisatge, que permetrà descobrir una vintena d’intervencions artístiques efímeres a diversos municipis que formen part de les Gavarres. La iniciativa compta també amb el suport de diverses institucions.

El Festival, batejat amb el nom d’Art & Gavarres s’ha inagurat aquest dissabte sota la pluja en un acte que ha tingut lloc al Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona.

El president del Consorci de les Gavarres, Fermí Santamaria ha explicat que “Convençuts que l’art pot ser una eina pel desenvolupament territorial que ens pot ajudar a canviar la mirada sobre el paisatge i posar-lo en valor, impulsem aquest esdeveniment que proposa als visitants venir a les Gavarres a descobrir intervencions artístiques al territori”. En aquest mateix sentit Santamaria, ha destacat que “aquest projecte s’emmarca dins del pla estratègic Gavarres 2025 amb l’objectiu de donar vida al massís, més enllà de l’àmbit forestal, vinculant la natura i la cultura amb la voluntat d’ajudar a descobrir i potenciar l’entorn del massís”.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas ha manifestat que “des de Girona hem apostat aquests últims anys per fer arribar l’art i la cultura arreu, a tots els racons i pensant en tots els públics. Avui fem un pas més, i unim art i natura a través de les obres que ens portaran artistes de renom, i que donaran una nova perspectiva a espais que fins ara quedaven fora del circuit cultural”.

En aquesta primera edició una vintena d’artistes nacionals i internacionals han creat obres efímeres amb materials naturals durant una setmana a la Vall de Sant Daniel de Girona, en espais públics de Celrà, i a la finca de Can Vilallonga, a Cassà de la Selva. Al maig coincidint amb Temps de Flors a la ciutat de Girona s’hi sumaran la col·laboració d’alumnes i professors de l’Institut Rubió i Tudurí i de l’Escola de disseny floral i paisatgisme.

En aquest tipus d’expressió artística, conegut com a Land Art es treballa amb els materials del lloc o de proximitat fent intervencions que els processos naturals i el pas del temps acabaran esborrant i interpel·lant a l’espectador a reflexionar sobre la relació dels humans amb el temps i amb la natura.

La coordinació de l’esdeveniment va a càrrec del Consorci de les Gavarres i el Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona.

Complementàriament s’organitzaran actes paral·lels com presentacions, xerrades, tallers i visites guiades a l’entorn de les obres que es podran visitar fins el mes de juny.

Per a més informació podeu visitar el web www.gavarres.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*