plant for the planet

Aquest dissabte 11 de novembre ha tingut lloc la primera Acadèmia de la Fundació Plant-for-the-Planet emmarcada dins el projecte que pretén crear una xarxa d’Ambaixadors per la Justícia Climàtica a les Gavarres.

L’activitat s’ha dut a terme a les instal·lacions de Can Vilallonga de Cassà de la Selva que gestiona el Consorci de les Gavarres i que ha posat a la disposició de la Fundació per tal de poder desenvolupar l’activitat, on hi han participat una cinquantena de nens i nenes, alumnes dels centres d’educació primària i secundària de Llagostera i Cassà de la Selva.

La fundació internacional Plant-for-the-Planet i el Consorci de les Gavarres van signar el passat mes de febrer un conveni de col·laboració per crear la Xarxa d’Ambaixadors per la Justícia Climàtica de les Gavarres. Es tracta d’un projecte territorial que s’uneix al grup de joves que ja formen actualment la Xarxa d’Ambaixadors per la Justícia Climàtica de Plant-for-the-Planet a nivell estatal, els quals lluiten contra el canvi climàtic a partir d’un pla d’accions concretes i de formar nous joves amb mentalitat ecològica i sostenible.

La col·laboració establerta amb el Consorci de les Gavarres preveu celebrar diverses jornades, anomenades Acadèmies, on hi participin joves procedents dels 20 municipis circumdants del Massís de les Gavarres.

Els primers municipis que s’hi han adherit són Cassà de la Selva i Llagostera fent una aportació de 2.000 euros cadascun

Els alcaldes de Cassà de la Selva, Martí Vallés i de Llagostera, Fermí Santamaria, han valorat molt positivament el projecte on hi participen alumnes de tots els centres educatius de primària i secundària d’ambdós municipis i es preveu que pugui tenir continuïtat en el temps.

El director de la fundació Plant-for-the-Plantet Espanya, Jordi Juanós, ha destacat que “volem fer d’aquest projecte de les Gavarres, una prova pilot per exportar-lo a altres punts del país i del món”.

L’activitat ha finalitzat amb la plantada de seixanta arbres.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*