Carril bici girona

Aquesta setmana han començat les obres de la primera fase de construcció del carril bici que unirà els barris de Pont Major i Campdorà de Girona.

L’espai principal on s’actuarà és el vial asfaltat que hi ha darrere del pavelló i del camp de futbol de Pont Major, un traçat que actualment està obert al trànsit de vehicles i que és compartit amb les bicicletes. Amb l’actuació que es planteja, es pacificarà aquest vial adequant-lo a la circulació de bicicletes i excloent la circulació de vehicles, excepte els de manteniment i serveis. Es crearà, d’aquesta manera, un nou tram d’un quilòmetre de via verda pedalable.

A continuació d’aquest recorregut, d’uns 4 metres d’amplada, s’arranjarà també per a la circulació de bicicletes un petit camí existent entre el Centre Cívic Pont Major i el pont de l’Aigua, d’una amplada de dos metres i que transcorre paral·lel al riu. L’alcaldessa de Girona ha volgut remarcar que “aquesta actuació queda integrada dins del Projecte Vores, que pretén acostar les persones a la natura”. “El projecte incorpora una senyalètica que buscar jugar i narrar les peculiaritats del paisatge”, també ha destacat l’alcaldessa, ja que aprofitant el ferm asfaltat s’hi grafiarant una sèrie de provocacions que despertaran la curiositat del passejant com indicar la distància recorreguda o la distància entre el punt en què s’està fins a diferents indrets, com la Catedral, o el naixement del Ter.

El tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, ha explicat que amb “aquest nou tram de carril bici es referma l’aposta per la mobilitat sostenible a la ciutat i augmentem el traçat pedalable a Girona, alhora que es posa en valor una part de la ciutat que fins ara era poc coneguda”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*