Foto: Ajuntament de Forallac

Forallac s’ha adherit al Maig Megalític, una iniciativa divulgativa promoguda pel grup de treball de les Rutes Megalítiques de la Costa Brava. En el marc d’aquesta iniciativa, s’han coordinat 11 activitats diverses que tenen com a objectiu donar a conèixer i divulgar aquest important patrimoni cultural. Val a dir que els dòlmens són un dels elements patrimonials més importants de Forallac, acollint una de les concentracions d’elements megalítics més important de les comarques gironines. Al terme de Fitor, al cor del massís de les Gavarres, s’hi coneixen quinze dòlmens, 1 menhir, diverses pedres de sacrifici i nombroses roques amb inscultures o cassoletes. Els més coneguts s’emplacen a la serra de Cals i es troben en força bon estat de conservació. La major part d’ells estan situats en miradors privilegiats tant del massís, com de la plana empordanesa.

Pel diumenge 14 de maig, l’Ajuntament de Forallac ha organitzat una visita guiada gratuïta al dolmen del Llobinar i a la Pedra dels Sacrificis de Forallac. La visita anirà a càrrec de l’arqueòleg Dani Punseti, i durant el recorregut es farà incidència al procés d’intervenció arqueològica, ceràmica prehistòrica i els aixovars funeraris localitzats en aquests dòlmens.

L’activitat s’iniciarà a les 10.30 h i el punt de trobada serà l’aparcament de la benzinera de Vulpellac. Es tracta d’una activitat gratuïta però, per organitzar millor la sortida, es demana fer reserva prèvia: (+34 972.10.93.58 o info@camideronda.com)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*