Sant Sadurní de l’Heura
Sant Sadurní de l’Heura

Sant Sadurní de l’Heura és un dels tres pobles del Baix Empordà que des del 1973 forma part del municipi de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura. És el més extens de la comarca amb una superfície de prop de 24 quilòmetres quadrats. En formen part també els veïnats d’Estrabau, Rissec, Pedró, Salellas i Banyeres, i una part del poble de Sant Miquel de Cruïlles. Amb la unió als pobles de Cruïlles i Monells el 1973, en passa a ser la capital; és a l’ajuntament de Sant Sadurní on es realitzen els plens del consistori.
El nucli històric que es troba al peu de les Gavarres és una de les principals fonts de riquesa dels seus habitants al llarg dels segles i es vertebra a partir de la plaça i el carrer Major. De l’antic castell no se n’ha preservat res, tot i que és probable que el campanar vell (una torre romànica quadrada) de l’església formés part de les seves defenses donades les seves característiques de fermesa constructiva que ultrapassen la seva funció de cloquer.

La Festa Major del poble és el tercer cap de setmana de setembre.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*