Corçà
Corçà

El municipi de Corçà es troba al nord-oest del Baix Empordà limitant amb els termes municipals de Rupià i Parlavà al nord, Ullastret i La Bisbal d’Empordà a l’est, Cruïlles i Monells al sud i Madremanya i La Pera a l’oest. El terme està format per Corçà, Cassà de Pelràs, Casavells i Matajudaica a més a més dels veïnats d’Anyells i Planils.
Geogràficament està dividit en dues zones, una ocupada per petits pujols dels contraforts nord-orientals de les Gavarres amb el Puntuí, Terra Negra, el Puig Blanc i el Puig Rodó i l’altra, la plana, travessada pel Rissec.
Corçà presenta una activitat diversa amb un sector agrícola a Casavells i Matajudaica, un sector industrial a desenvolupar a Corçà i activitats dels sector terciari multidisciplinars a tots els pobles del municipi.
A dos quilòmetres de Corçà, al costat esquerre de la carretera que va fins al poble de Monells, hi ha la capella de Santa Cristina edificada durant el segle XIII. L’interior d’aquesta església romànica estava decorat amb un retaule, dedicat a la santa, que va restar-hi fins que a l’any 1904 el bisbe de Girona, Tomàs Sivilla i Gener, va ordenar el seu trasllat a la parròquia de Corçà. Actualment el retaule es conserva al Museu d’Art de Girona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*