Palafrugell celebra la Festa petita de Sant Martí

El proper 11 de novembre Palafrugell celebrarà la festivitat de Sant Martí, patró del municipi. La també anomenada Festa petita de Sant Martí concentrarà tots els actes en el mateix dissabte.

A banda dels actes més tradicionals, aquest any s’afegeix a la festa una proposta familiar. Serà a les 12h del migdia a La Bòbila, amb l’espectacle musical “Vols jugar?” de la companyia La Dona del Sac. Aquest espectacle és gratuït.

Dins dels actes habituals, plaça Nova acollirà la ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Vila de La Jonquera a les 12 del migdia, i el Teatre Municipal a les 8 del vespre, el concert de la Cobla Montgrins i la Colla Continuïtat. Aquest any, durant el concert organitzat per l’Associació cultural i sardanista i l’àrea de Cultura de l’Ajuntament es farà un homenatge a la Colla Espigues Empordaneses. Les entrades es poden comprar a la taquilla del Teatre o al web www.palafrugellcultura.cat.

En aquest concert i durant la ballada de sardanes, l’Associació cultural i sardanista posarà una guardiola per recollir donacions per a la Marató de TV3 d’enguany.

Aquest any, la Festa de Sant Martí coincideix també amb la presentació del projecte de remodelació i nova imatge del Centre Fraternal.  Durant tot el dissabte, sota el títol “L’11 de l’11 comença la revolució!” hi haurà portes obertes i visites guiades al Centre Fraternal, una arrossada popular i un fi de festa amb les actuacions de Mazoni, Miquel Abras i La Mandie. Tota la informació i la compra de tiquets es pot fer a la Secretaria del Centre Fraternal, Botiga La Casa dels Pantalons i al tel. 683404484.

Colla sardanista Espigues Empordaneses de Palafrugell
La colla sardanista Espigues Empordaneses de Palafrugell va iniciar la seva activitat l’any 1961. Assajaven al Casal i al principi Fortunat Moret, empleat del Banc Exterior d’Espanya, feia de professor, fins que el cap de colla, Lluís Serra, se’n va fer càrrec. Van ser una agrupació molt activa, exemples són l’organització de concursos de sardanes a principis dels anys seixanta al Casal Popular amb participació de colles d’altres poblacions. També hi participaven a concursos d’altres municipis: Figueres, Anglès, Ceret … Igualment van presentar carrosses els primers anys de les Festes de Primavera, ballaven sardanes a plaça Nova i a les platges, i l’any 1964, van col·laborar amb el festival benèfic “Pro Parque Infantil” a Palafrugell. Destacar també que van ser innovadors ballant sardanes als Pastorets representants el Nadal de 1963 al Casal. La seva activitat va tenir una durada aproximada fins l’any 1965.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*