fira del circ la bisbal
Foto: Anna Pascual

Del 14 al 16 de juliol la XXVIII Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà tornarà a omplir places i carrers de la ciutat amb més de 40 espectacles i un total de 35 companyies. I una de les novetats destacades d’enguany és que, després d’algunes edicions sense poder-se dur a terme, enguany recupera el Fira Bar. El Fira Bar és la programació de breus espectacles de petit format que conviu harmoniosament amb la resta de propostes. Ofereix espectacles complementaris i no menys rellevants i enguany farà un itinerari a un total de 7 bars amb una desena d’artistes. La proposta es presenta com un homenatge al bisbalenc Joan Bofill l’any del 10è aniversari de la seva mort.

Un any més, l’eix programàtic continua apostant pel circ contemporani i propostes arriscades, sense renunciar a espectacles de caràcter més popular per a tots el públics. Un dels punts remarcables de la 28a edició és l’augment de les companyies internacionals, que, si bé mai han desaparegut de la graella de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal, la programació d’enguany inclou un total de 8 companyies de fora de l’estat. A grans trets, la meitat dels artistes que actuaran a la Fira de Circ són catalanes, un 25 % són de la resta de l’estat, i el 25 % restant, procedeixen d’altres països: França (Cirque Pardi, Les Objects Volants, Trampoline2000, la Cie Allez Hop o les Enfants Serioux); Itàlia (Andy Spigola amb ‘Boato); Argentina (cia. A Tope, amb un espectacle homònim) o Brasil (Pauline Zoe, amb l’espectacle ‘Esfera).

Els propers 14, 15 i 16 de juliol emblemàtics espais bisbalencs com la plaça Major, el passeig Marimon Asprer o la plaça Germans Sitjar tornaran a omplir-se, alhora que enguany cal sumar-hi dos nous emplaçaments: el carrer Ample o l’espai de darrera el Camp de Futbol Pere Plaja que, sense anar més lluny, acollirà l’espectacle inaugural amb ‘Rouge Nord’ de Cirque Pardi. La companyia francesa submergirà el públic en un fresc cinematogràfic a la frontera entre Quentin Tarantino i Wim Wenders, fent ús de tècniques circenses d’alt risc combinades amb un encantador univers mecànic.

I això serà només el tret de sortida de tres jornades bisbalenques carregades de clown, acrobàcies, malabars, aeris, roda cyr, equilibrisme, diàbolo, malabars, màstil, suspensió capil·lar o, fins i tot, pinzellades de dansa contemporània. Són algunes de les disciplines artístiques que conformen la programació d’enguany repartides en més de 40 espectacles d’una trentena de companyies que actuaran a la 28a edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal. Noms com Troposfera XYZ, Kerol, Sienta la Cabeza, Moi Jordana, Pere Hosta, Cia. Caída, Cia. Pakipaya, Mr Copini, Amer, Los Herrerita, Andrea Ríos, Cia. Eia, Du’k’to, Oriol Borràs o Circ Pànic, posen de manifest la voluntat de seguir potenciant el circ que es fa al territori català: propostes d’un gran nivell artístic i per a tots els públics. Alhora, una quarta part de les companyies són d’altres punts de l’estat, com el País Valencià (Cia. Insomnia), de Madrid (Mireia Miracle o La Gata Japonesa), de les Illes Balears (Desequilibrats), Euskadi (Mala Brigo) o Andalusia (Zen del Sur o Troca Circus).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*