Polls d’òliba. Fotografia: Rosa Matesanz (Grup de Natura Sterna).
Fotografia: Rosa Matesanz

L’entitat naturalista busca la col·laboració de persones voluntàries que participin tant en la construcció, instal·lació i seguiment de caixes niu com en la cessió d’espais adequats

Durant l’estiu i tardor del 2023, el Grup Natura Sterna durà a terme diverses actuacions per tal de construir i instal·lar caixes niu d’òliba a l’entorn de l’Espai Natural Protegit de les Gavarres.

Aquesta actuació serà possible gràcies a la concessió de l’ajut “Gavarres Voluntàries” del Consorci de les Gavarres, que té com a objectiu la subvenció per a activitats de voluntariat per posar en valor el patrimoni natural i cultural d’aquest massís.

Amb aquesta intervenció s’espera afavorir la reproducció de l’òliba dins d’aquest espai natural, millorant així el seu estat de conservació. L’òliba (Tyto alba L.) és una espècie d’au nocturna que es troba en notable regressió a tot Catalunya a causa de la pèrdua d’hàbitats i de llocs adequats per la seva nidificació; la seva presència, però, és altament beneficiosa, ja que ajuda a controlar poblacions de rosegadors que poden esdevenir plagues en cultius i granges.

Per dur a terme aquest projecte s’espera la participació de persones voluntàries que participin tant en la construcció, instal·lació i seguiment de les caixes niu com en la cessió d’espais adequats. En aquest sentit, el Grup de Natura fa una crida a col·laborar a través del web i les xarxes socials: les persones interessades es poden posar en contacte amb l’entitat via correu electrònic, escrivint a grupnaturasterna@gmail.com, o a mitjançant les xarxes socials Facebook, Instagram i Twitter.

El Grup de Natura Sterna és una associació dedicada a la observació, estudi, divulgació i protecció del medi ambient que centra les seves actuacions en la vall del riu Ridaura i el Baix Empordà. L’associació, amb seu a Castell-Platja d’Aro, va ser fundada l’any 1990 i compta actualment compta amb 452 socis/es. Entre les seves principals activitats hi ha el seguiment del Duc al Baix Empordà, l’impuls i dinamització del Parc dels Estanys i la Bassa del Dofí de Castell-Platja d’Aro, la publicació de l’Anuari Ornitològic i naturalístic de la vall del Ridaura i l’organització d’activitats pensades per apropar la natura i la conservació de l’entorn a la població en general

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*