fira gamba palamós

Palamós ho té tot a punt per a la vuitena edició de la Fira de la Gamba que tindrà lloc el dissabte 10 de juny, a la llotja del port pesquer de la vila. Enguany la Fira allarga el seu horari de vespre-nit, de les 12 del migdia fins a les 22 h, ininterrompudament.

Durant aquestes deu hores el públic visitant podrà gaudir de les degustacions de Gamba de Palamós, a la planxa o com a ingredient principal de diversos plats. Però també d’una mostra de productes gastronòmics, que diverses empreses del municipi i la comarca exposaran a les casetes que hi haurà ubicades a l’esplanada de la llotja del port pesquer.

El programa també inclou visites guiades a les barques d’arrossegament, que es duran a terme a les 13, 16 i 18:30 h; i visites a la subhasta del peix, ubicada a l’edifici de la llotja, que en aquest cas seran a les 13:30, 16 i 20 h. Totes aquestes activitats seran gratuïtes.

La Fira de la Gamba de Palamós comptarà amb amenització musical, que durà a terme a partir de les 12 h, el DJ Falugues; i a les 20 h amb el concert de tarda de la formació Sabrina Banfi & Co.

L’escenari de la llotja acollirà diverses propostes durant la jornada. Al matí, a les 12:30 h, serà el torn de l’acte de lliurament dels nous certificats de la Marca de Garantia Gamba de Palamós, així com del guardó d’Ambaixador de la Gamba de Palamós; i a la tarda, la realització de dues taules rodones.

A les 17 h tindrà lloc la primera, on es donarà a conèixer la tasca que realitza la Marca de Garantia Gamba de Palamós, mitjançant la qual se certifica l’origen de la gamba i la seva qualitat, i s’impulsa la seva promoció, divulgació i prestigi.

La segona de les taules rodones s’iniciarà a les 19 h, on es presentarà el “Pescaturisme”, del qual el port de Palamós compta amb l’única embarcació a Catalunya dedicada a aquesta activitat.

La Fira de la Gamba de Palamós és organitzada per l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors Palamós, i compta amb el suport de la Diputació de Girona, del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, del Fons Europeu Marítim i de la Pesca, de l’Organització de Productors Pesquers (OPP) i de Ports de la Generalitat, amb el patrocini d’Estrella Damm i Perelada.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*